UMAKİT mühendisleri ödüle doymuyor
 UMAKİT mühendisleri ödüle doymuyor

 

Uludağ Üniversitesi

 

 

 

Temmuz ayında Londra’da Avrupa Şampiyonu olmayı başaran Uludağ Üniversitesi Makina Topluluğu ekibi, 6-12 Ağustos tarihleri arasında Kocaeli’nde TUBİTAK tarafından düzenlenen Efficiency Challenge yarışmasına yeni araçları Hidromakit H18 isimli hidrojen enerji destekli elektrikli hibrid araçlarıyla katılarak, geliştirdikleri özgün “Batarya Soğutma Sistemi” tasarımlarıyla “Teknik Tasarım Ödülü”, performans kategorisinde 96.03 litre hidrojen ve 300 Wh elektrik tüketim değeriyle “En İyi 3. Üniversite” ve “Tanıtım ve Yaygınlaştırma” ödüllerini kazanmayı başardı.

Araçlarının elektrik motorunu, üç fazlı motor sürücü devresini, enerji yönetim sistemi, batarya yönetim sistemi, yerleşik şarj birimi, araç kontrol sistemi, Türkiye’de ilk olan karbon fiber jantı ve özgün batarya paketi, ekip üyeleri yaptıkları Ar-Ge çalışmalarıyla geliştirerek üretilmesini sağladı.

Doç. Dr. Fatih Karpat danışmanlığında ve Alperen KAYA, Araş.Gör.Mert Ali ÖZEL, Furkan AVCI, İsmet Berkay KABATEPE, Turgut Can ŞAHİN, Aslıhan PAMUK, Alican YÜKSEK, Furkan ONAT, Tuğba HACIOĞLU, Ebubekir PINAR, Seçkin ÇAKIR, Şevval FERAZOĞLU, Batuhan TEMİZ’ den oluşan ekip bir sene içerisinde iki farklı yerli araç geliştirerek, birisi uluslararası yarışmada olmak üzere 4 farklı ödül almayı başardılar.

Takım kaptanı Alperen KAYA “Bir sene içerisinde yapmış olduğumuz çalışmalar sonucunda, araçlarımızın en önemli parçalarını, yaptığımız araştırma ve geliştirme çalışmalarıyla üreterek önemli organizasyonlarda başarılı sonuçlar aldık. 3. Nesil üniversite vizyonunu temsil etmek için çıktığımız bu yolda çalışmalarımıza hız kesmeden devam ederek, geleceğin araçları olan hidrojen enerjili elektirkli araçlar ve bunun yanında sürücüsüz araçlar için Ar-Ge çalışmalarımızla yerli sistemler üretmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [20-Ağu-2018]

Haber Görüntüleme : [1.166]