İnşaat Mühendisliği Bölümüne Laboratuvar Desteği
 İnşaat Mühendisliği Bölümüne Laboratuvar Desteği

 

Uludağ Üniversitesi

 

 

Bursa Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nün yıllardır ihtiyacı olan laboratuvar ihtiyacı gideriliyor. Kentin hayırsever işadamlarından Muzaffer Rızvanoğlu, İnşaat Mühendisliği Bölümü Yapı Malzemeleri Laboratuvar Binası’nı yaparak üniversiteye teslim edecek.

Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nde uzun süredir eksikliği hissedilen laboratuvar binası sorunu gideriliyor. Mevcut koşullar nedeniyle dış ortamlarda yapılan testler, binanın tamamlanmasının ardından artık laboratuvarlarda yapılabilecek. Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay ile Rızvanoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Rızvanoğlu arasında imzalanan protokol sayesinde artık yapı analizleri ve testleri İnşaat Mühendisliği Yapı Malzemeleri Laboratuvarı’nda yapılacak. Bölüm binasının arka kısmına inşa edilecek laboratuvar, 200 metrekare olacak ve her türlü yapı analizinin gerçekleştirilebilmesine uygun olacak.

ÖNEMLİ BİR EKSİK GİDERİLMİŞ OLACAK

Rektörlük A Salonu’nda düzenlenen protokol töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, inşaat mühendisliği bölümü için büyük bir eksikliğin daha giderileceğini söyledi. göreve geldiklerinde bu sorunun kendilerine aktarıldığını ve çözümü için uğraş verdiklerini kaydeden Rektör Ulcay; “Bölüm Başkanımız Sn Prof. Dr. Adem Doğangün, yönetici hocalarımız ve akademisyenlerimiz ile farklı zamanlarda bu sorunun çözümü için görüş alışverişinde bulunduk. Hocalarımız bu konuda sponsor arayışında bulundular. Kentimizin önde gelen işadamlarından Sayın Muzaffer Rızvanoğlu’na konuyu aktardıklarında hiç düşünmeden olumlu cevap vermiş. Bölümümüz için büyük bir eksiklikti. Katkı koyan herkese çok teşekkür ediyorum. Bizler de yeni yeni Bursa’nın sanayicilerinden destek almaya başlıyoruz. Her şeyi devletten beklememek gerekiyor. Kentimizde böylesine hayırlı işlere katkı sağlayacak çok sayıda iş adamımızın bulunduğunu biliyoruz. İnşallah üniversitemizin ihtiyacı olan başka yatırımlar için de yeni destekler geleceğine inanıyorum. Desteklerini esirgemeyen tüm hayırseverlerimize de çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Adem Doğangün ise her geçen gün büyüyen bir bölüm olduklarını ve zaman içerisinde bir takım ihtiyaçlar duyduklarını belirtti. Doğangün, üniversiteye destek olan ve bağışta bulunan herkese teşekkür etti.

Uludağ Üniversitesi’nin kentin marka kurumlarından birisi olduğunu vurgulayan Muzaffer Rızvanoğlu da talep gelmesi durumunda her türlü desteği vermeye devam edeceklerini kaydetti. 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [16-May-2018]

Haber Görüntüleme : [1.299]