'Üniversitemiz desteği ile Kullanıcı Deneyimi Odaklı Sesli Komut Sistemi Geliştirilecek'

Bursa’da faaliyetlerini sürdüren TEKAYDINLAR OTOMOTİV MOTORLU ARAÇLAR ve KAROSER SAN. TİC. A.Ş. ARGE Merkezi firmasının “Otobüslerde Üst Yapı Komponentlerinin Kontrolü İçin Siber Güvenlik Gereksinimlerine Uygun Kullanıcı Deneyimi Odaklı Sesli Komut Sistemi Geliştirilmesi” başlıklı projesi TÜBİTAK Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı kapsamında destek almayı başardı.

Projenin Danışmanlığını Bilgisayar Mühendisliği bölümünden Doç.Dr. Metin BİLGİN gerçekleştirecektir.

Projenin amacı; yolcu taşımacılığı için kullanılan M3 kategorisi otobüslerde araca sonradan entegre edilen üst yapı komponentlerinin kontrolü için sesli komut ile çalışan bilgi-kontrol sistemini geliştirmektir.Otobüslerde bulunan çoklu butonların kaldırılarak tüm elektronik sistemi anakart ve arayüz üzerinden kontrol edilmesini sağlayan, uzaktan erişim, siber güvenlik ve yazılım güncelleme yönetim sistemi entegreli sesli komut sistemi geliştirilmesidir.

Aldıkları destekten dolayı Öğretim Üyemizi ve firma yetkililerini tebrik eder çalışmalarında başarılar dileriz.

Haber Tarihi : [16-Tem-2024]

Haber Görüntüleme : [51]