TEYDEB 1501 PROJE BAŞARISI

Bursa merkezli A.I.T., tekstil ve tasarım sektöründe devrim niteliğinde bir adım atmaya hazırlanıyor. TÜBİTAK'ın desteklediği "Imagine" projesi, yapay zeka inovasyonunu tekstil ve tasarım dünyasına taşımayı amaçlıyor. Bu proje, desen tasarımlarının yapay zeka teknolojileriyle üretilmesine odaklanarak sektöre yenilik getirecek.

Imagine projesi, kullanıcıların referans bir görüntü ve metin girdisiyle yeni desenler oluşturabileceği bir teknolojiyi hayata geçirmeyi hedefliyor. Bu yaklaşım, tekstil ve tasarım sektöründe özgün ve hızlı içerik üretimine olanak sağlayarak endüstride önemli bir dönüşüm vaat ediyor.

A.I.T.'nin Ar-Ge Müdürü Emre Korkmaz, "Imagine" projesinin TÜBİTAK tarafından onaylanmasıyla ilgili olarak, "Bu proje, şirketimizin teknolojik bilgi birikimini ve inovasyon yeteneklerini bir kez daha ortaya koyuyor. Tamamlanmasıyla birlikte, tekstil ve tasarım sektöründe önemli bir değişim yaşanacağına inanıyoruz." dedi.

Projenin danışmanlığını Bursa Uludağ Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünden Prof. Dr. Ahmet Emir Dirik üstleniyor. Bu üniversite-sanayi işbirliği, projenin akademik ve endüstriyel açıdan güçlenmesine katkıda bulunuyor.

A.I.T.'nin bu girişimi, sektördeki tasarım süreçlerini radikal bir şekilde değiştirebilir. Yapay zeka teknolojilerinin kullanımıyla, desen tasarımı süreci daha verimli hale gelecek ve tasarımcıların yaratıcılığına yeni olanaklar sunacak. Bu proje, Türkiye'nin tekstil ve tasarım sektöründe teknolojiye dayalı yenilikçi çözümler üretme potansiyelini de gözler önüne seriyor.

Imagine projesinin başarılı bir şekilde hayata geçirilmesiyle, Türkiye'nin tekstil ve tasarım sektöründe uluslararası alanda rekabet gücünü artırması ve teknolojiye dayalı yeniliklere öncülük etmesi bekleniyor.

Aldıkları destekten dolayı Öğretim Üyemizi ve firma yetkililerini tebrik eder çalışmalarında başarılar dileriz.

Haber Tarihi : [15-May-2024]

Haber Görüntüleme : [322]