Makine ve Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümlerimizin Akreditasyonu uzatılırken İnşaat Mühendisliği Bölümü’müz Akredite Olmuştur.
 Makine ve Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümlerimizin Akreditasyonu uzatılırken İnşaat Mühendisliği Bölümü’müz Akredite Olmuştur.

        Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Mühendislik Fakültesi’nin Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK) akreditasyonu 4 programda yenilenirken 1 program ilk kez akredite oldu. 2022 – 2023 Eğitim Öğretimi Bahar Dönemi içerinde MÜDEK Değerlendirme Takımı’nın saha ziyaretleri ve incelemelerinin ardından BUÜ Mühendislik Fakültesi’nin Makine Mühendisliği ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümlerinin normal ve ikinci öğretimlerinin akreditasyonları 30.09.2025 tarihine kadar 2 yıl daha uzatılırken İnşaat Mühendisliği Bölümü’nün normal öğretimi de aynı tarihe kadar 2 yıl süreyle ilk kez akredite edilmiştir. Böylece BUÜ Mühendislik Fakültesi’nde akredite olan ve akreditasyonu devam eden bölüm sayısı altıya (6) ve program sayısı sekize (8) yükseldi. Akredite olan lisans programlarımızın diplomaları MÜDEK tarafından üye olunan Avrupa Mühendislik Eğitimi Akreditasyon Ağı (ENAEE – European Network for Accreditation of Engineering Education) ve Washington Accord anlaşması gereğince uluslararası geçerliliğe sahip olmaktadır. Bu önemli başarıya imza atan bütün bölüm yönetimlerimizi, bölüm hocalarımızı, iç ve dış paydaşlarımızı ve öğrencilerimizi tebrik ediyor şükranlarımızı sunuyoruz. Ayrıca, MÜDEK Değerlendirme Takımı’na da değerli incelemeleri ve katkılarından dolayı çok teşekkür ederiz.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [07-Tem-2023]

Haber Görüntüleme : [973]