ELEKTRİKLİ VE HİBRİT TAŞIT TEKNOLOJİLERİ SEMİNERLERİ BAŞLIYOR
 ELEKTRİKLİ VE HİBRİT TAŞIT TEKNOLOJİLERİ SEMİNERLERİ BAŞLIYOR

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Otomotiv Çalışma Grubu tarafından organize edilen “Elektrikli ve Hibrit Taşıt Teknolojileri Seminerleri”nin ikincisi başlıyor. Aralık ayında ilki gerçekleştirilen ve öğrencilerden büyük bir ilgi gören seminerler, sektörden deneyimli uzman ve yöneticilerin eğitimci olarak katılacağı etkinlikler ile online olarak bir kez daha gerçekleştirilecek.

“Elektrikli ve Hibrit Taşıt Teknolojileri Seminerleri”ne, Mühendislik Fakültesinin otomotiv, bilgisayar, elektrik-elektronik, endüstri, makine mühendisliği bölümleri ile meslek yüksekokullarında eğitim alan öğrenciler sertifikalı olarak katılabilecek. Konulara ilgi duyan öğrenciler de istedikleri seminerleri takip edebilecek. 

“SEKTÖRDEKİ GELİŞMELERE KATKI SUNMAK İSTİYORUZ”

BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Türkiye’de son yıllarda otomotiv sektöründe önemli gelişmeler yaşandığını belirterek, sektördeki gelişmeleri yakından takip ettiklerini ve katkı sunmak istediklerini vurguladı. Müfredatta bu konularda bir takım değişikliklere gittiklerini ve sektörle düzenli olarak iş birlikleri gerçekleştirdiklerini aktaran Rektör Prof. Dr. A. Saim Kılavuz; “Otomotiv Mühendisliği Bölümümüz akademik kadro, yapılan çalışma ve projelerle Türkiye’nin bu alandaki önde gelen bölümlerinden biri haline geldi. Yakın dönemde Hibrit ve Elektrikli Taşıtlar yüksek lisans programı ile Teknik Bilimler ve Gemlik Meslek Yüksekokulunda Elektrikli ve Hibrit Taşıt Teknolojileri Programı’nı açtık. Bu programlara öğrenci almaya başladık. Sektöre personel kazandırılmasında öncü çalışmalarımız bulunuyor. Hem otomotiv hem de elektrikli araçlar konusunda projelere devam ediyoruz. Programa katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

“İŞ BİRLİĞİNİ ÇOK ÖNEMSİYORUZ”

Elektrikli ve Hibrit Taşıt Teknolojileri Seminerlerinin koordinatörlüğünü BUÜ Mühendislik Fakültesi Otomotiv Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. M. İhsan Karamangil ve Kariyer Merkezi Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Memet Zencirkıran gerçekleştirdi. Karamangil ve Zencirkıran, seminerlere Türkiye’nin önde gelen firmalarından önemli uzmanların katkı verdiğini belirterek, bu isimlerle öğrencilerimizin bir araya gelmelerinin çok kıymetli olduğunu, sektörle iş birliğini çok önemsediklerini belirtti. Güz döneminde gerçekleştirilen seminerlerin verimli geçtiğini, gelen yoğun talep üzerine farklı konular ve uzmanlarla “Elektrikli ve Hibrit Taşıt Teknolojileri Seminerleri’ne devam edeceklerini açıklayan Karamangil ve Zencirkıran, destek veren herkese ve Otomotiv Çalışma Grubunun başkanlığını yürüten Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Akın Burak Etemoğlu’na teşekkür etti.

Seminerlere Bosch, CDMMobil, Pilotcar, Oyak Renault, Tofaş, YKS Teknik firmaları destek verecek. Program kapsamında 23-30 Mayıs 2022 tarihleri arasında altı seminer gerçekleştirilecek. 

Seminerlere başvuru linki: https://forms.gle/yjfNEvR6a3QQhyLM7

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [23-May-2022]

Haber Görüntüleme : [1.261]