Doç. Dr. M. Özgün KORUKÇU’nun Editörlüğünü Yaptığı “Yeni Başlayanlar İçin MATLAB” Adlı Kitap Yayınlanmıştır.

Üniversitemiz Makine Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. M. Özgün KORUKÇU’nun editörlüğünü yaptığı “Yeni Başlayanlar için MATLAB” adlı kitap yayınlanmıştır. Eserde Bursa Uludağ Üniversitesi Orhangazi Yeniköy Asil Çelik Meslek Yüksekokulu’nda görev yapan Öğr. Gör. Dr. Yusuf Alptekin TÜRKKAN, Atatürk Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde görev yapan Dr. Öğr. Üyesi Erdoğan GÜNER ve daha önce üniversitemiz bünyesinde görev yapmış olan Balıkesir Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Gökçen ERYILMAZ TÜRKKAN, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nden Arş. Gör. Sezgin ESER bölüm yazarlığı yapmışlardır.

“Yeni Başlayanlar için MATLAB” kitabı, günümüz mühendisleri ve sayısal hesaplama yapan kişilerin karşılaştıkları problemleri MATLAB programı kullanarak çözebilmeleri konusunda başlangıç niteliğinde yazılmış bir eserdir. Elinizdeki bu kitap yardımıyla belki de daha önce yalnızca adını duyduğunuz MATLAB programını belirli düzeye kadar kendi kendinize öğrenebilirsiniz. Kitap yardımıyla MATLAB programını başlatma, ara yüzünü anlama, temel fonksiyonları öğrenme ve kullanma, hesaplama yapma, grafik çizme, doğrusal ve doğrusal olmayan denklemleri çözebilme, yineleme (iterasyon), özyineleme (recursion), benzetim (simülasyon) yapabilecek ayrıca programda karşılaşabileceğiniz olası sorunları ya da hataları ve bu hataları nasıl çözebileceğinizi yazılmış kodlar ile birlikte uygulayabilirsiniz. Örneklerde verilmiş kodlar tek tek açıklanmış ve her kodun ne işe yaradığı ya da ne için kullanıldığı belirtilmiştir. Kitabın adı her ne kadar “Yeni Başlayanlar için MATLAB” olsa da daha önceden programı kullanan ve bilen kişiler için de bir başucu kitabı olacak niteliktedir.

Haber Tarihi : [17-Mar-2022]

Haber Görüntüleme : [1.545]