Elektrik-Elektronik Mühendisligi’ni tercih edecek 5 ögrenciye 500 TL burs
Bursa Uludag Üniversitesi (BUÜ), Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisligi Bölümü’nü 2018-2019 egitim-ögretim yilinda kazanan ve kayit yaptiran en yüksek puanli ilk 5 ögrencisine aylik 500 TL burs verecek.
Uludag Üniversitesi’nin üç yil önce baslattigi ‘basarili ögrencilere burs kampanyasi’ devam ediyor. Egitim için Bursa Uludag Üniversitesi’ni tercih eden basarili ögrenciler, aylik 450 ile 600 TL arasinda degisen burslara kavusuyor. BUÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, 2018-2019 Egitim ögretim döneminde burs kampanyasi için kentin önde gelen firmalariyla anlasmalar yapmayi sürdürüyor. Kampanyaya son destek EMKO Elektronik AS’den geldi. Firma ile imzalanan protokol sayesinde 2018-2019 egitim ögretim döneminde Elektronik Elektrik Mühendisligi Bölümü’nü tercih eden ve yerlesen en yüksek puanli 5 ögrenciye aylik 500 TL burs verilecek.
AR-GE MERKEZLERIYLE ISBIRLIGI PROTOKOLLERI
Rektörlük katinda düzenlenen imza töreninde konusan BUÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Türkiye’de binin üzerinde Ar-Ge merkezi bulundugunu hatirlatti. Merkez sayisinda Istanbul’un ardindan Bursa’nin ikinci sirada yer aldigini kaydeden Prof. Dr. Yusuf Ulcay; “Bursa’da yüzün üzerinde Ar-Ge merkezi var. Ben bunlardan 40 tanesini bizzat ziyaret ettim. 20 tanesiyle anlasma imzaladik. TÜBITAK bize sordu. Kaç tane firmayla anlasma imzaladiniz diye. En fazla firmayla anlasma imzalayan üniversitelerden birisiyiz. TÜBITAK 2244 Doktora Programi’nin önemi Ar-Ge merkezlerindeki doktorali çalisan sayisini arttirmak. Bu dolayli olarak üniversitelerimize de katki koyacak” diye konustu.
BILIMSEL ALTYAPIYI SEKTÖRLERIN YARARINA KULLANMAK GEREKIYOR
Üniversitenin kent ve ülke ekonomisine katki saglarken, bir yandan da günümüz teknolojilerini yakalamak için çaba sarf etmesi gerektiginin altini çizen Rektör Ulcay; “3.nesil logosunu ve sloganini kullanirken ‘üniversitede yapilan çalismalarin sektörde yansimasinin görülmesi, pratikte kullanilmasi ve ülkenin ekonomisine katki koymasi’ diye tanimliyoruz. Hatta ‘Bilimden üretime, üretimden ekonomiye’ diye bir motto olusturduk. Bunlar lafla olmuyor. Nitelikli ögrenci, nitelikli ögretim elemani, altyapinin saglam olmasi ve sektörlerle bu altyapiyi beraber kullanabilme imkâni olusturmak gerekiyor. Yoksa ögretim üyelerinin tek basina üniversitede kapali laboratuvarlarda kendi düsündüklerini yapip ondan sonra da tez olarak raflarda saklamanin devri çoktan geçti. Bu konuda ülke olarak, zaman olarak çok zayiat verdik. Bugün devletimizin birtakim tesvikleri bizleri zaten ortak çalismaya sevk ediyor” seklinde konustu.
ÜNIVERSITE-SANAYI ISBIRLIGININ EN ÖNEMLI GÖSTERGESI
EMKO Elektronik AS Yönetim Kurulu Baskani Ayhan Ispalar ise konusmasinda; “Elektrik-Elektronik Mühendisligi Bölümü’ne önümüzdeki sene girecek 5 ögrenciye bir miktar burs verilmesi konusunda protokol imzalamis bulunmaktayiz. Rektör hocamin baslattigi bu burs programini gönülden destekliyoruz. Özellikle Elektrik-Elektronik bölümünü ayrica destekliyoruz. Bugün üniversiteyle 2244 Doktora programinin da protokolünü de imzaladik. 1004 programinda ortak çalismalar yürütüyoruz. Bursa’daki teknoloji katilim çalismalarinin yani sira, sanayi-üniversite isbirligi için çok önemli adimlar atildigina kendimiz de bizzat sahit oluyoruz. Biz gönülden destekliyoruz ve hareketlerimizle de bunu göstermeye çalisiyoruz. Bu kampanyanin içerisinde yer almamizi saglayan üniversite yönetimine çok tesekkür ediyorum” dedi.
Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Asli Hockenberger'in de katildigi toplantida söz alan Mühendislik Fakültesi Dekani Prof. Dr. Osman Kopmaz, yapilan çalismalarin basarili ögrencileri üniversiteye çekmek adina önemli oldugunu belirtti. Dekan Kopmaz, kampanyaya destek veren tüm kurumlara da tesekkürlerini iletti.