Ara Sınav Uygulamalarına İlişkin Bilgilendirme

BURSA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ARA SINAV UYGULAMALARINA İLİŞKİN BİLGİLENDİRME (BAHAR 2023)

1. Ara sınavlar 24 Nisan-12 Mayıs 2023 tarihleri arasında Fakültemiz Bölümlerinin web sayfalarında ilan edildiği tarih ve saatlerde e-sınav şeklinde UKEY üzerinden gerçekleştirilecektir.

2. Sınavlar, dersin öğretim elemanının tercih ettiği yönteme göre test sınavı veya klasik (yazılı) sınav olarak yapılacaktır.

3. Klasik (yazılı) sınavlar için, sınav bitiminde öğrencilerin sınav evraklarını dersin öğretim elemanı tarafından kendilerine tanımlanan şekilde öğretim elemanına ulaştırmaları gerekmektedir.

4. Sınavlara giriş için sınav başlama tarih ve saatinden itibaren 5 dakika süre verilecektir. 5 dakikalık süre içerisinde sınava girmeyen öğrenciler, sınava daha sonra giremeyeceklerdir.

5. Sınava ilgili sürede giriş yapıldıktan sonra güvenlik sorusu yanıtlanmalıdır. Güvenlik sorusunun yanıtlanmasının ardından sınav başlayacaktır. Güvenlik sorusunun yanlış yanıtlanması halinde sınava devam edilebilecek ancak güvenlik sorusuna ilişkin yanlış yanıt öğretim elemanı tarafından değerlendirilecektir.

6. Sınav esnasında yaşanan teknik aksaklıklar nedeniyle sınavına devam edemeyen ve mazeret sınav hakkı talebinde bulunmak isteyen öğrenciler, mazeret sınav hakkı başvurusunda kullanılmak üzere mutlaka bu durumu kanıtlayacak bir ekran görüntüsü almalıdır. Söz konusu kanıtları dilekçe ile birlikte Bölümlerinin mail adreslerine sınav bitimini takip eden ilk 5 dakika içinde sunarak mazeret sınav hakkı için başvurmaları gerekmektedir.

7. Sınavlar esnasında bireysel düzeyde yaşanan teknik aksaklıklar (telefon, tablet veya bilgisayarda yaşanabilecek şarj, internet bağlantısı vb.) sebebiyle mazeret sınav hakkı tanınmayacaktır. Bu nedenle öğrencilerimizin sınav öncesinde gerekli önlemleri almaları önem arz etmektedir.

8. Sınav döneminiz başlamadan önce, BUÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından yayınlanan (http://uludag.edu.tr/bilgiislem/konu/view?id=6543) e-sınav cevaplama kılavuzu ve sınav yönergesini mutlaka okuyunuz. Kılavuz ve yönergede yer alan gerekli kurallara/şartlara uygun hareket ediniz.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Duyurular

İçerik Ekleme Tarihi : [19-Nis-2023 08:57]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [19-Nis-2023 08:57]

Duyuru Görüntüleme : [1.314]