Staj Ilkeleri

 

BURSA ULUDAG ÜNIVERSITESI MIMARLIK FAKÜLTESI MIMARLIK BÖLÜMÜ

DÖNEM DISI YAZ STAJI  ILKELERI VE TANITIM BILGILERI

1

Dönem Disi Yaz Staji Amaci:

Ögrencilerin ögrenim gördükleri mimarlik temel alani ile ilgili is alanlarini tanimalarini, is yerlerindeki faaliyetleri ögrenmelerini, egitim ve ögretim yoluyla edindikleri bilgi ve becerileri pratik çalisma yaparak uygulamalarini saglamaktir. Bu nedenle tüm stajlarin bitirme projesi almadan önce tamamlanmis olmasi gerekmektedir. Tüm stajlarin basari ile tamamlanmis olmasi bitirme projesi alabilmek için önkosuldur. 

2

 Dönem Disi Yaz Staji

 Ögrenme Kazanimlari

(Edinilen Mesleki Beceriler):

1

Ögrencinin mimari uygulamalar ile ilgili edindigi teorik bilgileri uygulama alaninda (büro/santiye) kullanabilmesi

2

Ögrencinin mimarlik mesleginin uygulanmasina katki saglayan diger meslek alanlarini tanimasi,  farkli disiplinlerden kisilerle takim çalismasi yapabilmesi ve mimarin yönetici rolünü kavrayabilmesi

3

Ögrencinin meslegi ile ilgili konularda hem detaylari, hem de bütünü gözönünde bulundurarak kararlar alabilmesi

4

Ögrencinin yerel yönetimlerin uygulamalarinin kent planlama ve mimari tasarim sürecine etkilerini anlamasi. Mesleki etik ilkelere ve ilgili kanun, yönetmelik ve sartnamelere uygun kararlar alabilmesi ve bu dogrultuda hareket edebilmesi

5

Ögrencinin mimari uygulama alanlarinda (büro/santiye) kisisel ve mesleki iletisim kurabilmesi, iletisim araçlarini kullanabilmesi (mimari uygulama ve sunum tekniklerini yerinde, dogru ve pratik bir sekilde  kullanabilmesi)

6

Ögrencinin mimari uygulama alanlarinda (büro/santiye) çagdas mimari gelismelerin uygulamalara nasil yansidiginin farkina varmasi ve çagdas mimari gereksinimler karsisinda çözüm önerileri gelistirebilmesi

7

Ögrencinin mimari uygulama alanlarinin (büro/santiye) sürekli mesleki egitim alanlari oldugunun farkina varmasi

3

Dönem Disi Yaz Staji Içerigi

 

Staj Türü

 Santiye

Süre

20 isgünü+20 isgünü

 

Santiye ortaminin ve ilgili aktörlerin taninmasi. Santiye ortamindaki is programi ve is bölümünün taninmasi.Santiye yönetim ve organizasyonunun anlasilmasi. Mimari uygulama projelerinin ve diger ilgili teknik uygulama projelerinin (statik, makina, elektrik) imalat / yapim esnasindaki önemlerinin anlasilmasi. Bu projelerin nasil okunup uygulanabileceginin anlasilmasi. Kaba yapi ve ince yapi detaylarinin nasil uygulandiginin görülerek anlasilmasi. Detay/yapi malzemesi iliskilerinin görülerek kavranmasi.

Staj Türü

Büro

Süre

20 isgünü+20 isgünü

 

Mimari büro ortaminin ve ilgili aktörlerin taninmasi. Mimari Büro ortamindaki is programi ve is bölümünün taninmasi.Mimari Büro yönetim ve organizasyonunun anlasilmasi. Farkli ölçeklerdeki ve amaçlardaki mimari  projelerin ( avan proje, uygulama projesi, detay projesi,vb.) taninmasi ve kullanilan çizim teknik ve araçlarinin ögrenilmesi.Farkli teknik ve araçlarin kullanilarak çizim becerisinin gelistirilmesi. Mimari tasarim süreci ile uygulama süreci arasindaki iliskilerin anlasilmasi. Diger ilgili teknik uygulama projelerinin (statik, makina, elektrik) ve detaylarinin mimari tasarim esnasindaki önemlerinin anlasilmasi. Bu projelerin mimari uygulama projeleri ile entegrasyonunun anlasilmasi. Mimar, isveren ve yüklenici iliskilerinin anlasilmasi.

4

Dönem Disi Yaz Staji Degerlendirme Esaslari

KRITERLER

KATKI YÜZDESI

Staj yapilan firma yetkilisinin stajyer ögrenci degerlendirmesi

%20

Staj süresinin ögrenci tarafindan verimli ve nitelikli bir sekilde degerlendirilmis olmasi

(staj sorularinin herbirine verilen cevap niteligindeki yazili açiklamalar ve ek belgelerin staj komisyonu üyelerince degerlendirilmesi ile belirlenir)

%70

Staj defterinin bölüm staj yönergesinde belirtilen kriterlere uygunlugu

%10

Toplam

%100



Bilgi

Okunma Sayısı: 4304
Eklenme Tarihi: 7.10.2019 23:35:09
Güncelleme Tarihi: -

Paylaş