Yüksekokulumuz Süt ve Ürünleri Teknolojisi Program Başkanı Öğr. Gör. Gamze DÜVEN 24-28 Haziran 2024 tarihlerinde Kopenhag, Danimarka’da gerçekleştirilen Kopenhag Üniversitesi Gıda Bilimi Bölümü’nün ev sahipliğini üstlendiği Dairy Academy, 2024’e ülkemizi temsilen başarılı bilim insanları arasından seçilerek katılım sağlamaya hak kazanmış ve ülkemizi temsil etmiştir.
“European Excellence in Dairy Learning” isimli Erasmus+ KA2 projesi kapsamında düzenlenen Dairy Academy, 2024’te Süt Bilimi ve Teknolojisi Yaz Okulu ve Online Sempozyumu’na dünyanın çeşitli ülkelerinden (Çin, Japonya, Amerika, İrlanda, Fransa, Litvanya, Letonya, İtalya, Danimarka, Bangladeş, Almanya, Polonya, Hollanda, İsveç, Kolombiya, Sırbistan, Karadağ) süt ve ürünleri sektörünün çeşitli alanlarında uzmanlaşmış 40 farklı başarılı bilim insanı katılmıştır. Beş gün süren yaz okulunda, araştırmacılar etkileşimli sınıf aktivitelerine ve fabrika turlarına (GEA, Danimarka ve Carlsberg Araştırma Laboratuvarı) katılım sağlamış, dersler sonrasında çevrimiçi sempozyumda oldukça etkileyici sunumlar dinleme fırsatı bulmuşlardır.
Dünyanın çeşitli ülkelerinden eğitmenlerin ve konuşmacıların yer aldığı yaz okulu kapsamında düzenlenen “Poster Yarışması” ve “Starter Kültür Üretimi, Mikrobiyal Kompozisyon Belirleme, Süt Ürünlerinde Raf Ömrü Belirleme ve Endüstriyel Risk Değerlendirilmesi” olmak üzere iki farklı yarışmada Öğr Gör. Gamze DÜVEN ikincilik ödülü elde etmiştir. Danimarka’da ülkemizi başarıyla temsil ettiği için kendisini kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.
Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv