MEYOK E-BÜLTEN 7. SAYI YAYIMLANDI

Değerli paydaşlarımız,
Bursa Uludağ Üniversitesi MEYOK Koordinatörlüğü’nün yayınladığı Meslek Yüksekokulları E-Bültenin 7. sayısı ile sizlere ulaşmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bu yeni sayıda Meslek Yüksekokullarımızdan çeşitli haberler ve etkinlikler bulacaksınız. Bununla birlikte, MEYOK Koordinatörlüğü’nün gerçekleştirdiği faaliyetlerden de haberdar olacaksınız. Bu sayıda başlattığımız yeni uygulama ile artık Meslek Yüksekokullarımızdan mezun olmuş ve kariyer açısından öğrencilerimize rol model olacak eski mezunlarımızı görebileceksiniz. Geçen sayıda ifade edildiği gibi Meslek Yüksekokullarımız 57 farklı program ve 135 öğrenci almakta olduğu program ile Bursa ve Türkiye sanayisine nitelikli insan kaynağı yetiştirmeyi başarmıştır. Bu program çeşidimizi Orhaneli MYO’da açtığımız “Giyim Üretim Teknolojisi” programı ile arttırmış bulunmaktayız. Bu programa ilk defa YKS 2024 ile öğrenci almış olacağız. Yeni programımız hayırlı olsun. Meslek Yüksekokullarımızda eğitimin kalitesini arttırma, nitelikli mezunlar yetiştirme ve mezunlarımızla ilişkilerimizi güçlendirme amaçlarımız doğrultusunda hareket etmekteyiz. Bu nedenle özellikle programların akreditasyonu, TÜBİTAK 2209 A projeleri ve mezunlarla ilişkiler konularına büyük önem vermekteyiz. Akreditasyon çalışmaları kapsamında Muhasebe ve Vergi Uygulamaları (Orhaneli MYO), Gıda Teknolojisi (Mustafakemalpaşa MYO), Turist Rehberliği (İznik MYO) ve Aşçılık (Harmancık MYO) programları ile akreditasyon başvurumuzu gerçekleştirdik. TÜBİTAK 2209-A projeleri kapsamında toplamda 19 projemiz kabul edilmiştir. Mezunlarla ilişkilerin güçlendirilmesi kapsamında ise Orhangazi Yeniköy Asil Çelik MYO Müdürü Sayın Yahya Ulusoy’un desteği ve Bilgisayar Programcılığı programı Öğretim Elemanı Sayın Öğr. Gör. Dr. Kadir Burak Olgun ve öğrencilerinin (Merthan Melikşah Karakaya, Yunus Emre Apak ve Hazar Kır) çabalarıyla bir Mezun Takip Sistemi tasarlanmıştır. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.
Son olarak, MEYOK E-Bültenin hazırlanmasında emeği geçen Meslek Yüksekokulu Müdürlerimize,her Meslek Yüksekokulunun E-Bülten temsilcilerine, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Yönetimine, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Graf ik Tasarım Programı akademisyenlerine, E-Bültenin mutfak ekibi olan Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Graf ik Tasarım Programı akademisyeni Öğr. Gör. Evrim Sırmalı ve öğrencileri Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu “Tasarım Topluluğu” üyelerine (Alperen Yeşilöz, Berkay Özger, Betül Çelik, Elif Özcan, Elif Yılmaz, Emircan Kasımoğlu, Furkan Yılmaz, Kemal Batın Sönmez, Mehmet Can Özgümüş, Özge Kaya, Salih Canıtez, Sümeyye Salık) çok teşekkür ediyorum. Yayın hayatı olarak 3,5 senesini dolduran MEYOK E-Bültenin yeni sayısı tüm iç ve dış paydaşlarımıza hayırlı, uğurlu ve faydalı olsun.

Prof. Dr. Ferudun YILMAZ

Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü