Bilgisayar Programcılığı Programı Öğrencileri Geleceğin Şehirlerinde Artırılmış Gerçeklik (AR) ve Nesnelerin Interneti (IoT)  Uygulamalarının Entegrasyonunun Sağladığı Avantajları Tartıştı

Bilgisayar Programcılığı Programı öğrencilerinin mesleki gelişimi, sanayi ile buluşması ve üniversite-sanayi iş birliği çerçevesinde mesleki eğitimde nitelikli iş gücünü yetiştirmek amacıyla 08.05.2024 tarihinde Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü Prof. Dr. Aykut Barka Konferans Salonunda bir seminer gerçekleştirildi. Bursa Büyükşehir Belediyesinde Yazılım ve Veri Tabanı Uzmanı olarak çalışan, Teknik Bilimler MYO, Bilgisayar Programcılığı Programından 20 yıl önce mezun olan öğrencimiz Cuma Taşçılar “Artırılmış Gerçeklik (AR) ve Nesnelerin Interneti (IOT) Entegrasyonu: Geleceğin Kentlerindeki Rolü” konulu sunumunu gerçekleştirdi. Endüstri 4.0’ın akıllı yeni dünyada ne gibi gelişmelerle karşımıza çıkacağı ve önemi konusunda bilgiler aktarıldı. Geleceğin kentlerinde, artırılmış gerçeklik (AR) ve nesnelerin interneti (IoT) entegrasyonunun, yaşam kalitesini artırmanın kentlerin daha sürdürülebilir, verimli ve akıllı hale gelmesine yardımcı olabileceğini vurguladı.

Artırılmış Gerçeklik (AR) ve Nesnelerin Interneti (IOT) Entegrasyonun Akıllı Şehirleşmede Sağladığı Avantajlar

Taşçı AR uygulamalarının kullanıcılara gerçek dünyayı dijital içeriklerle birleştirerek interaktif deneyimler sunduğu ve bu teknolojinin, kentsel altyapıyı daha anlaşılır hale getirerek sakinlere yönlendirme, bilgilendirme ve eğlence imkanları sağlayabileceği konusunda örnekler sundu. Ayrıca IoT nesnelerin interneti ile fiziksel nesnelerin birbirleriyle ve internetle bağlantı kurarak veri alışverişi yapmasının önemi ve bu sayede kent altyapısı, trafik, enerji yönetimi, çevresel izleme gibi birçok alanda verimliliğin artırılabileceğini vurguladı. Örneğin, akıllı ışıklandırma sistemleri trafik akışına göre otomatik olarak ayarlanabilir veya çöp kutuları doluluk seviyelerini algılayarak toplama zamanını optimize edebilir. Bu teknolojilerin kentsel yaşamın her alanında kullanılmasıyla, trafik sıkışıklığı, enerji israfı, çevre kirliliği gibi sorunlar azaltılabilir ve sakinlerin yaşam kalitesi artırılabileceğinin önemi konusunda bilgiler verdi. Geleceğin kentlerinde AR ve IoT entegrasyonu, daha akıllı, daha yeşil ve daha yaşanabilir şehirlerin oluşturulmasına katkı sağlayabilecektir.

Mezun ve yazılım konusunda başarılı olmuş öğrencimiz Cuma Taşçılar kendi başarı hikayesini ve deneyimlerini öğrencilerimizle paylaşarak onların motivasyonunu arttırmıştır. Kendisine katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

Haber Tarihi : [15-May-2024]

Haber Görüntüleme : [49]