TEKNİK BİLİMLER MYO Bilgisayar Programcılığı Programı öğrencilerinin E-Ticaret ve Amazon İş Modelleri Konuşuldu

E-Ticaret ve Amazon İş Modelleri Konuşuldu

Bilgisayar Programcılığı Programı öğrencilerinin kariyer gelişimi, dünyadaki e-ticaret gelişmelerini takip etmek, bu konudaki yetkinlik ve motivasyonlarını arttırmak amacıyla 27.12.2023 tarihinde Eğitim Fakültesi Uğur Mumcu Salonunda bir seminer yapıldı. Program hocalarının ve öğrencilerin katıldığı seminerde, Bursa Uludağ Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliğinden mezun olan ve şu anda Amazon üzerinden e-ticaret faaliyetleri yürüten Ali Erhan Kızılcık “E-Ticaret ve Amazon İş Modelleri” konulu sunumunda kendi başarı hikayesini ve deneyimlerini paylaştı. Seminerde, e-ticaretin temel kavramları, pazar trendleri ve Amazon’un iş modelleri hakkında detaylı bilgiler paylaşan Kızılcık, e-ticaretin avantajları ve dezavantajları, Amazon’un başarılı iş modelleri, e-ticaret sektöründe başarılı olmak için izlenmesi gereken stratejiler ve en iyi uygulamaları da ele aldı.

Türkiye’de e-ticaret faaliyetlerini yürütebilecek yetkinliğe sahip kişilerin sektörde rahatlıkla iş bulabileceği vurgulayan Kızılcık, sadece aktif e-ticaret değil aynı zamanda danışmanlık konusunda da kendini geliştiren kişilerin rahatlıkla faaliyet gösterebileceğinden bahsetti. E-ticaret süreçlerinin yönetimi, stok takipleri, ürün denetimi gibi konularda bu işe yeni başlayacak kişiler bu işlemleri birçok farklı yazılım sayesinde kolaylıkla yapılabileceklerdir şeklinde konuştu. Kendisine öğrencilerimize sağladığı katkılardan dolayı teşekkür ederiz.

Haber Tarihi : [28-Ara-2023]

Haber Görüntüleme : [179]