Karacabey MYO Mesleki Mükemmeliyet Merkezlerinin Geliştirilmesi Odaklı Proje...
 Karacabey MYO Mesleki Mükemmeliyet Merkezlerinin Geliştirilmesi Odaklı Proje...

ERASMUS çağrı alanındaki en kapsamlı ve büyük bütçeli KA-3 (ERASMUS-EDU-2021-PEX-COVE-101055548) “European Excellence in Dairy Learning” isimli mesleki mükemmeliyet merkezlerinin geliştirilmesi odaklı projenin koordinatörü Han Zuidema 24 Kasım 2023 tarihinde Bursa Uludağ Üniversitesi Karacabey Meslek Yüksekokulu’nu ziyaret etti.

B.U.Ü. Süt ve Ürünleri Teknolojisi Program Başkanı Öğr. Gör. Gamze Düven’in de araştırmacı olarak yer aldığı, yürütücülüğünü B.U.Ü. Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Metin Güldaş’ın yaptığı ERASMUS çağrı alanındaki en kapsamlı ve büyük bütçeli KA-3 (ERASMUS-EDU-2021-PEX-COVE-101055548) “European Excellence in Dairy Learning” isimli mesleki mükemmeliyet merkezlerinin geliştirilmesi odaklı projenin koordinatörü Sayın Han Zuidema proje kapsamında yapılan faaliyetleri incelemek, proje partnerlerinden olan SÜTAŞ’ı ve Karacabey Meslek Yüksekokulu’nu ziyaret etmek ve iki kurum arasındaki eğitimde işbirliği faaliyetlerini yakından incelemek üzere ziyarette bulundu. 

Ziyaretin ilk gününde, Sayın Han Zuıdema’ya proje başlangıcından günümüze kadar Türkiye’de proje kapsamında yürütülen faaliyetler hakkında bilgilendirmeler yapıldı ve proje süresince yapılacak diğer faaliyetler hakkında bilgilendirildi. Sonrasında Sayın Han Zuıdema, B.U.Ü. Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nurcan Özyazıcıoğlu, proje ekibi Prof. Dr. Metin Güldaş (B.U.Ü. Sağlık Bilileri Fakültesi), Prof. Dr. Ozan Gürbüz (B.U.Ü. Ziraat Fakültesi), Öğr. Gör. Gamze Düven (B.U.Ü. Karacabey MYO), Prof. Dr. Gökhan Üstün (B.U.Ü. Mühendislik Fakültesi),  Özlem Kaner (SÜTAŞ), Dr. Öğr. Üyesi. Özlem Kurt Polat,  Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz’ı makamında ziyaret ettiler. Ziyaretin ardından Sayın Zuidema ve proje ekibi B.U.Ü. BİTUAM ve Merkez Kütüphaneyi de ziyarette bulundular.

Ziyaretin ikinci gününde Sayın Han Zuıdema ve proje ekibi öncelikle SÜTAŞ ve TARFAŞ’a ziyaret ettiler. Ziyarette Han Zuidema, Karacabey Meslek Yüksekokulu Süt ve Ürünleri Teknolojisi Programında okuyan, mesleki eğitim dersi kapsamında Sütaş Karacabey Tesislerinde çalışan öğrencilerle ve Sütaş’ta çalışmaya başlayan mezun öğrenciler ile görüşmeler yapıldı. SÜTAŞ ve TARFAŞ’a yapılan teknik gezinin ardından Sayın Han Zuidema ve proje ekibi Karacabey Meslek Yüksekokulu Tolga Can Yılmaz Konferans Salonun’da Süt ve Ürünleri Teknolojisi Program Başkanı Öğr. Gör. Gamze Düven’in gerçekleştirdiği sunuma katıldılar. Yüksekokulda gerçekleşen sunuma Karacabey Meslek Yüksekokulu akademik ve idari personeli de ilgi gösterdi. Sunuma Gıda İşleme Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Dr. Kader Çetin, Gıda Teknolojisi Program Başkanı Öğr. Gör. Nihal Kanat, İç Hizmetler Şefi Ercan Topalan ve Sistem Sorusu Yasin Kargı’da katıldı.

Han Zuidema, proje partner ülkelerden birinin de Türkiye olmasının proje için oldukça önemli ve anahtar konumda olduğunu, birlikte elde edilecek proje çıktılarının tüm partner ülkeler için sürdürülebilir süt bilgi ağının inşa edilmesinde oldukça değerli olacağını aktardı. Ek olarak, Han Zuidema, Sütaş ve Karacabey Meslek Yüksekokulu Süt ve Ürünleri Teknolojisi Programı arasındaki üniversite-sanayi ortaklığının boyutunun arzu ettikleri ve Avrupa’daki diğer partner ülkelerde de görmekten mutluluk duydukları bir tablo olduğunu belirtti. Türkiye’de Öğretmenler Günü’nün kutlandığı bugünde yüksekokulda ağırlanmaktan dolayı mutlu olduğunu ve tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutladığını belirtti.

B.U.Ü. Karacabey MYO Süt ve Ürünleri Teknolojisi Program Başkanı Öğr. Gör. Gamze Düven’ in de araştırmacı olarak yer aldığı ERASMUS KA-3 (ERASMUS-EDU-2021-PEX-COVE-101055548) “European Excellence in Dairy Learning” isimli mesleki mükemmeliyet merkezlerinin geliştirilmesi odaklı proje 2022 yılında 4 milyon bütçe almaya hak kazandı.  Dört yıl sürmesi planlanan proje 9 ülkeden (Danimarka, Almanya, İrlanda, Fransa Sırbistan, Hollanda, Polonya, Romanya ve Türkiye) her biri alanında en saygın ve öncü konumda yer alan 9 yürütücü ve 43 yardımcı ortağı kapsayan oldukça büyük bir proje olarak dikkat çekiyor.

Proje ortakları arasında dünya üniversiteler listesinde ön sıralarda yer alan Kopenhag üniversitesi, Aarhus Üniversitesi, University of Cork Collage, Amsterdam Üniversitesi ile dünyanın en büyük firmalarından ARLA FOODS ile SIEMENS, sivil toplum kuruluşlarından EUROPEL ve İrlanda merkezli gıda ve tarımsal araştırma kurumu TEAGASC bulunuyor. Proje faaliyetleri Avrupa’daki 45 süt şirketi ve 27 eğitim kurumunun desteği ile sürdürülmektedir.

Türkiye yürütücülüğünü Bursa Uludağ Üniversitesi’nin yaptığı projenin sürdürülmesinde üniversite-sanayi iş birliğine önemli katkıları bulunan ve ülkenin önde gelen gıda firmalarından biri olan SÜTAŞ destek vermektedir. Kısa adı SET-BİR olan Türkiye Süt, Et, Gıda Sanayicileri ve Üreticileri Birliği de proje destekçileri arasında yer almaktadır. Projede Karacabey Meslek Yüksekokulu ve SÜTAŞ’ın yıllardır süren eğitimde iş birliği protokolü de projeye önemli katkılar sağlamaktadır.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [28-Kas-2023]

Haber Görüntüleme : [250]