Teknik Bilimler MYO Bilgisayar Programcılığı Programı Öğrencilerine Bilgi Güvenliği Farkındalığı Semineri
 Teknik Bilimler MYO Bilgisayar Programcılığı Programı Öğrencilerine Bilgi Güvenliği Farkındalığı Semineri

Bilgisayar Programcılığı Programı Öğrencilerine Bilgi Güvenliği Farkındalığı Semineri

Bilgisayar Programcılığı Programı öğrencilerinin mesleki gelişimi, bilişim güvenliği konusunda farkındalıklarının artırılması ve sanayi ile buluşması çerçevesinde “Bilgi Güvenliği Farkındalığı” konusunda seminer düzenlenmiştir.

Günümüzde ve Gelecekte Bilgi Güvenliği Farkındalığının Önemi Giderek Artıyor

BG-TEK Bilişim Güvenlik Teknolojileri Firmasından Siber Güvenlik uzmanı Harun Şeker  “Dünya, dijitalleşme ile çok hızlı bir değişim sürecine girdi. Bu değişimle birlikte girilen veri sayısı arttı. Verilerin her gün artmasıyla birlikte bilginin güvenliği ön plana çıktı. Gençleri bu değişim sürecine dahil edebilmek için elimizden gelen her türlü bilgi ve birikimimizi sunmaya hazırız. Gerçekleştirdiğimiz seminerde çağımızın artık gerekliliği haline gelen bu dijital dönüşüm sürecinde bilginin önemli olması ve güvenliği konularında kurumsal ve bireysel önlemlerin alınması şarttır” dedi.

Hacker'larin Gözdesi Sosyal Mühendislik

Bilgi güvenliğini tehdit eden risklerin başında kişilerin güvenlik konusundaki farkındalık eksikliği gelmektedir. Dünyaca ünlü bilişim firmalarının son yıllarda yaşadığı bilgi güvenliği ihlal olayları detaylıca incelendiğinde sorunun ana kaynağının çalışanların bilgi güvenliği farkındalıklarının eksikliği olduğu ortaya koymaktadır. Bilgi güvenliğine dair temel kavramlar, doğru bilinen yanlışlar, potansiyel tehditler ve bunlara karşı alınması gereken önlemler konuşuldu. Sosyal Mühendislik; Parola, İnternet, Kablosuz Ağlar ve  Mobil Cihaz Güvenliği konusu hakkında ayrıntılı bilgiler verildi. Hacker'ların gözdesi Sosyal Mühendislik saldırısı türleri gerçek örnekler üzerinden anlatıldı ve bilgi güvenliğinin en zayıf halkası olmaktan nasıl korunuruz?. Güncel saldırı yöntemleri ve bunlara karşı alınabilecek önlemler senaryolarla anlatıldı.

Seminere Yoğun Katılım

Öğrencilerin ilgi gösterdiği ve yoğun katılımla İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dr. Erhan Kotar Seminer Salonunda gerçekleştirilen seminerde Müdür Yard./Bilgisayar Programcılığı Program Başkanı Öğr. Gör. Ebru Yeniman Yıldırım, Bilgisayar Prog. Öğr. Gör. Hatice Çavuş ve Uğur Fındıkoğlu, BG-TEK Firmasından Ersin Gürcan hazır bulundu.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [05-Ara-2022]

Haber Görüntüleme : [673]