BUÜ ile Oksijen Zone Hotels arasında işbirliği protokolü
 BUÜ ile Oksijen Zone Hotels arasında işbirliği protokolü

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Karacabey Meslek Yüksekokulu ile Oksijen Zone Hotels arasında eğitimde işbirliği protokolü imzalandı. Protokol ile kurumlar arasında eğitim, uygulama, staj, araştırma ve sosyal faaliyetler yürütülmesi hedefleniyor.

Hazırlanan işbirliği protokolüne BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz ve Oksijen Zone Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Kamburoğlu imza attı. Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, üniversite olarak toplumun her kademesi ile işbirliği yapmaya devam ettiklerini vurguladı.

PROTOKOLLER ÖĞRENCİLERE YENİ STAJ KAPILARI AÇIYOR

Özellikle öğrencilerin staj ve uygulama dersleri konusunda çok daha geniş imkanlara sahip olması adına farklı sektörlerde hizmet veren işletmelerle ortak çalışma alanları oluşturmaya gayret gösterdiklerini aktaran Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz; “Öğrencilerimizin derslerde gördüğü teorik eğitimleri, işletmelerde görecekleri pratik eğitim ile birleştirmelerini ve mezuniyetlerinin ardından iş hayatına daha hazır bir şekilde adım atmalarını arzu ediyoruz. İmzaladığımız staj ve uygulama protokolleri de bu anlamda hepimize büyük katkılar sağlıyor. Bizlere destek olan, öğrencilerimize ve akademisyenlerimize kapılarını açan kurumlara teşekkür ediyoruz. İşbirliğimizin hayırlara vesile olmasını diliyoruz” şeklinde konuştu.

UYGULAMA VE İŞYERİ EĞİTİMLERİ DE VERİLECEK

Protokolün içeriği hakkında bilgi veren Karacabey MYO Müdürü Prof. Dr. Serdal Dikmen ise öğrencilerin mutabakat sağlanan konularda işletme bünyesinde uygulama, işyeri eğitimi ve staj çalışmalarını yürütebileceklerini açıkladı. Stajla ilgili kontenjan ve kriterlerin firma tarafından okul yönetimi önceden bildirileceğini söyleyen Prof. Dr. Serdal Dikmen, seçilen öğrencilerin staj süreleri içerisinde sigortalandırılacağı bilgisini de paylaştı.

MEZUN OLDUĞU ÜNİVERSİTE İLE İŞBİRLİĞİ YAPTI

İşletme sahibi Ömer Faruk Kamburoğlu da Bursa Uludağ Üniversitesi’nden mezun olduğunu ve kendi üniversitesi ile işbirliği yapmaktan dolayı büyük bir onur duyduğunun altını çizdi. Sahip olduğu işletmelerin kapılarının her zaman Bursa Uludağ Üniversitesi’ne açık olacağını kaydeden Kamburoğlu, protokolün hayırlı olması temennisinde bulundu.

BUÜ Meslek Yüksekokulları Koordinatörü Prof. Dr. Çağatan Taşkın, Karacabey MYO Yönetim Organizasyon Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Gazanfer Erbaşlar ve akademisyenler de imza töreninde hazır bulundu.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [29-Kas-2022]

Haber Görüntüleme : [575]