MUSTAFAKEMALPAŞA'DA MEZUNİYET HEYECANI
 MUSTAFAKEMALPAŞA'DA MEZUNİYET HEYECANI

Bursa Uludağ Üniversitesi Mustafakemalpaşa Meslek Yüksekokulu’nda eğitimlerini tamamlayan 28. dönem mezunları diplomalarına kavuşma heyecanı yaşadı.

Mustafakemalpaşa MYO Yerleşkesinde düzenlenen mezuniyet törenine BUÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Kırıştıoğlu, Kaymakam Ahmet Altıntaş, Belediye Başkanı Mehmet Kanar, İlçe Jandarma ve Garnizon Komutanı J.Ütğm. Emre Kavak, İlçe Emniyet Müdürü Rıza Dinç, , BUÜ MEYOK Koordinatörü Prof. Dr. Çağatan Taşkın, MYO Müdürü Prof. Dr. Mehmet Öz, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tekin Uzkınay,  daire amirleri, siyasi parti, STK temsilcileri ve özel sektör temsilcileri ile birlikte akademisyenler, öğrenciler ve aileler katıldı.

Törende konuşan BUÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr. İrfan Kırıştıoğlu, “Bursa Uludağ Üniversitesi 2021 yılı itibariyle Araştırma Üniversitesi olarak seçildi. Bu üniversitemiz ve mensupları açısından bir ayrıcalıktır. Ulusal ve uluslararası alanda çalışmalarımızı yoğun şekilde sürdürüyoruz. Üniversitemizin her alanında eğitim kalitesini yükseltilmesine yönelik çalışmalar yapıyoruz. 2 yıllık eğitim öğretim sonunda mezun olmayı hak eden öğrencilerimizi tebrik ediyor, bundan sonraki yaşamlarında mutluluklar diliyorum” dedi.

Mezuniyet töreninde konuşan Mustafakemalpaşa MYO Müdürü Prof. Dr. Mehmet ÖZ, mezun öğrencilere vicdan ve akıl yolundan ayrılmamaları konusunda tavsiyede bulunurken; “2 yıllık pandeminin ardından yüz yüze mezuniyet heyecanı yaşadık. Evlatlarımızı, büyük özenle ve emekle yetiştirerek hayat mücadelesine güçlü bireyler olarak yolcu ediyoruz” dedi.

YURT SORUNU VURGUSU

MYO Müdürü Prof. Dr. Mehmet ÖZ konuşmasının devamında 30 yıldır görev yaptığı okulun birçok öğrenciye büyük kazanımlar sağladığını, özellikle mesleki anlamda verilen eğitimlerin yıllar içinde iş hayatına olumlu katkılarını görmekten memnuniyet duyduklarını söyledi.  Bu yıl itibariyle 1 profesör, 2 doçent, 1 doktor öğretim üyesi, 3’ü doktora dereceli toplam 11 öğretim görevlisi olmak üzere 15 öğretim elemanının görev yaptığı ve 551 öğrencinin eğitim aldığı okula ÖSYM’nin duyurularının ardından Eylül ayına kadar 200 öğrencinin daha katılacağını belirten Prof. Öz; “Kontenjan sorunu yaşamayız fakat bu süreçte bizim en büyük sorunumuz yurt. Özellikle KYK yurdu mevcut değil. Bu da öğrencilerimizin tercihlerinde önemli rol oynuyor. Bu konuda belirli aşamalar kaydedildi. Ümit ediyorum ki en kısa sürede bu sorunu da aşacağız.”

Törende öğrencilere seslenen MYO Müdürü Prof. Dr. Mehmet ÖZ; “Bitmez denilen süreler geçti ve mezun oldunuz. Yolunuz açık olsun. Bazı şeylerin kıymetini insanoğlu yaşarken anlayamayabilir. Zaman içerisinde çok iyi bir eğitim aldığınızın ve çok iyi arkadaşlıklar edindiğinizin farkına varacaksınız. Çalışma hayatına başladığınızda, ömrünüzün bundan sonraki dönemlerinde bu durumu daha iyi anlayacaksınız. Milyonlarca insanın geçimini sağladığı mesleklerden birisini öğrendiniz ve meslek elemanı ya da tekniker olarak mezun oluyorsunuz. Kendinize güvenin ve hem mesleki hem de sosyal alanda kendinizi geliştirmeye devam edin. Mezuniyetinizin hayırlı olmasını diliyor, bundan sonraki yaşamınızda başarılar diliyorum“ şeklinde konuştu.

Tören, okul birincisi Nurgül Cengiz, Belediye Başkanı Mehmet Kanar ve MEYOK Koordinatörü Prof.Dr. Çağatan Taşkın’ın konuşmaları, dereceye giren öğrencilere plaket takdimi, mezun olan öğrencilere mezuniyet belgelerinin verilmesinin ardından öğrencilerin havaya kep atmasıyla sona erdi.  

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [30-Haz-2022]

Haber Görüntüleme : [674]