İZNİK’TE COŞKULU MEZUNİYET
 İZNİK’TE COŞKULU MEZUNİYET

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ)  İznik Meslek Yüksekokulu, 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı Mezuniyet Töreni yüksekokul yerleşkesinde gerçekleştirildi.

Törene BUÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Ferudun Yılmaz, İznik Kaymakamı Recai Karal, Belediye Başkanı Kaan Mehmet Usta, İznik Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof.Dr. Hasan Basri Öcalan, İlçe Emniyet Müdürü Mithat Öztaş, İlçe Jandarma Komutanı Tuncay Doğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammed Asil, siyasi parti ilçe temsilcileri, akademisyenler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, gaziler, mezun öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşından sonra mezun öğrenciler adına, okul birincisi Çini Sanatı ve Tasarımı Programı öğrencisi Fatma Şenyurt konuşmasını yaptı.

Törende konuşan BUÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Ferudun Yılmaz “Bursa Uludağ Üniversitesi 2021 yılı itibariyle Araştırma Üniversitesi olarak seçildiğini vurgulamak isterim. Üniversitemizin her alanında eğitim kalitesini yükseltilmesine yönelik çalışmalar yapıyoruz. 2 yıllık eğitim öğretim sonunda mezun olmayı hak eden öğrencilerimizi tebrik ediyor, bundan sonraki yaşamlarında mutluluklar diliyorum” dedi.

Daha sonra, Yüksekokul Müdürü Öcalan; “ Yedi yıldır İznik’te görev yaptığını, İznik’in tarihi bir şehir olduğunu, severek bu şehirde görev yaptığını belirterek ”Eşrefzade Abdullah Rumi, Davud-i Kayser’i ve Abdullahvahap Gazi gibi ilim ve gönül erbabı bu şehirdedir. Ayrıca İznik şehri en önemli dünya sanatsal çalışmalarından biri olan çiniciliğin merkezidir. İznik Çini ve Seramik Araştırma ve Mükemmeliyet Merkezi’nin açılmasının ilçemiz için çok önemli. Yüksekokulumuz 4.014 m2 kapalı alan üzerinde, 2.019 mezun ve 686 mevcut öğrencisi, 440 mezun konumunda öğrenci, 15 akademik personel ve 13 idari personel ile eğitim – öğretimi sürdürüyor, Bu nedenle, desteğini esirgemeyen başta Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz olmak üzere Üniversite idaresine teşekkürlerimi ifade ediyorum. Bugün bu organizasyonu düzenlememize vesile olan sevgili öğrencilerimizi ve ailelerini gönülden tebrik ediyorum. Yolunuz ve bahtınız açık olsun” dedi.

Tören, İznik Belediye Başkanı Kaan Mehmet Usta ile İznik Kaymakamı Recai Karal’ın konuşmaları, dereceye giren öğrencilere ödüller ve mezuniyet anı belgeleri verilmesinin ardından öğrencilerin havaya kep atmasıyla devam etti.

Törende aynı zamanda Çini Sanatı ve Tasarımı Programı öğrencilerinin sergisinin açılışı yapılarak lokma ikramı yapıldı.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [30-Haz-2022]

Haber Görüntüleme : [648]