Sağlık Hzimetleri MYO Klavye Şampiyonalarında Başarı Elde Eden Öğrencimize Katılım ve Teşekkür Belgeleri Törenle Verildi
 Sağlık Hzimetleri MYO Klavye Şampiyonalarında Başarı Elde Eden Öğrencimize Katılım ve Teşekkür Belgeleri Törenle Verildi

İNTERNET KLAVYE YARIŞMALARINDA ÖĞRENCİLERİMİZİN BAŞARILARI...

Ülkemizde ve dünyada her yıl klavye kullanımı artırmak ve geliştirmek amacıyla internet üzerinden klavye yarışmaları düzenlenmektedir. Bu konudaki organizasyonlarda F Klavye ile yarışmalara katılan Türk yarışmacılarımız ve takımlarımız değişik yaş kategorilerinde her yıl rekorlar kırarak şampiyonluklar kazanmaktadırlar. Birleşmiş Milletlere bağlı “Uluslararası Bilgi İşlem ve İletişim Federasyonu – INTERSTENO” tarafından organize edilmekte olan Dünya Bilgisayar ve İnternet Klavye Şampiyonalarında her yaştaki öğrencilerimiz ve mezunlarımız bugüne kadar 42 rekorlu; 106 kez Dünya Şampiyonu olmuşlardır. Bu organizasyonlar için ülkemizde “İNTERSTENO Türk Uluslararası Bilgi İşlem ve İletişim Federasyonu Türk Grubu Başkanlığı” çalışmalar yürütmektedir.

Sağlık Hizmetleri MYO Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik programı olarak son yıllarda bu yarışmaları takip ediyor ve hem ulusal hem de uluslararası yarışmalara birer-ikişer öğrenci ile katılım sağlıyoruz. Örneğin 2015 yılında Ulusal Büro Yönetimi ve Sekreterlik Kongresinde 11 Meslek Yüksekokuldan öğrencilerin katıldığı F Klavye Yarışmasında öğrencimiz Hilal Durgun 3’üncülük elde etmiştir. 2018 yılında düzenlenen Türkiye İhsan Yener Klavye Şampiyonasında program başkanı Öğr.Gör.Fikret Ceylan “Deneyimliler” kategorisinde 18’incilik, 2020 yılında öğrencimiz Kaan Talha Karahan “17-20 Yaş” kategorisinde 27’ncilik, 2021 yılında “21-99 Yaş” kategorisinde 30’unculuk ve aynı yıl diğer bir öğrencimiz Eda Özkan ise aynı yaş kategorisinde 12’ncilik elde etmiştir.

ÖĞRENCİMİZ MURAT CAN ASLAN F KLAVYE MİLLÎ TAKIMINA SEÇİLDİ...

2022 yılında da hem Türkiye İhsan Yener Klavye Şampiyonası ve hem de Dünya İnternet Klavye Şampiyonasına katılım sağladık. Türkiye Şampiyonasında bir öğrenci, Dünya Şampiyonasında iki öğrenci ile yarıştık.

Meslek Yüksekokulumuz Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik programı 1.sınıf 212140027 numaralı öğrencimiz Murat Can ASLAN 17 Ocak – 18 Şubat 2022 tarihleri arasında yapılan “2022 Türkiye İhsan Yener Klavye Şampiyonası”na Meslek Yüksekokulumuz adına katılmıştır. 2002 doğumlu Murat Can ASLAN 17-20 yaş kategorisinde dakikada 419 vuruşluk yazısı ile şampiyonaya katılan 92 öğrenci arasında Türkiye 8’incisi olmuştur.   

Murat Can ASLAN 28 Şubat – 11 Nisan tarihleri arasında yapılan “2022 Dünya İnternet Klavye Şampiyonası”na da katılarak 17-20 yaş kategorisinde dakikada 498 vuruşluk yazısı ile şampiyonaya katılan 477 yarışmacı arasında Dünya 13’üncüsü olmuştur. 

Öğrencimiz Murat Can ASLAN bu başarısı ile İntersteno Türk Grubu Başkanlığı tarafından F Klavye Millî Takımı 17-20 yaş grubuna davet edilerek 6-11 Ağustos 2022 tarihinde Hollanda’nın Maastricht kentinde yapılacak olan Dünya Bilgisayar Klavye Şampiyonasında “30 Dakikalık Hatasız Yazı Yarışması” kategorisinde ülkemizi temsil etme hakkı kazanmıştır.

2022 Dünya İnternet Klavye Şampiyonası’na 21-90 yaş kategorisinde yarışmaya katılan diğer öğrencimiz Kaan Talha KARAHAN ise dakikada 426 vuruşluk yazısı ile şampiyonaya katılan 155 kişi içerisinde 70’inci sırada yer almıştır.  Takdir edersiniz ki bu kategorideki yarışmacılar tecrübeli ve profesyonel deneyimi olan katılımcılardır.

KLAVYE YARIŞMALARI BAŞARI VE KATILIM BELGELERİ TÖRENLE DAĞITILDI...

2022 yılı Türkiye İhsan Yener Klavye Şampiyonası ve Dünya İnternet Klavye Şampiyonası yarışmalarına katılarak başarı gösteren ve F Klavye Millî takımına seçilen Meslek Yüksekokulumuz Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik programı öğrencisi Murat Can Aslan  ve Kaan Talha Karahan ile Danışman hocaları Öğr.Gör.Fikret Ceylan’a Bilgisayar Laboratuvarında yapılan törenle katılım/başarı belgeleri ve teşekkür belgeleri verildi.

Törene Meslek Yüksekokul Müdürümüz Sayın Prof.Dr.Elif Moğol, öğretim elemanları, yüksekokul sekreteri, yüksekokul idari ve yardımcı personeli ve Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik programı öğrencileri katıldı.

Başarı ve Teşekkür belgelerinin verilmesinden önce Prof.Dr.Moğol, yaptığı konuşmasında “İş hayatında klavyeyi etkin ve doğru kullanmanın artı bir değer kattığını hatta F Klavye ile metotlu on parmak yazma tekniğini öğrenmek sadece tıbbi sekreterler için değil, toplumun her kesimi için zorunlu olmalıdır. Yazılarımızı fazla yorulmadan, hızlı ve hatasız yazmak metotlu klavye kullanma becerisi ile yapılabilir. Kayıt ve raporlama çalışmalarında çok daha hızlı, güvenli ve doğru çalışma yapılabilmesi tıbbi sekreterler için mesleki bir gereklilik olduğunu” vurgulayan Prof.Dr.Moğol;  “Murat Can’ın Türkiye sekizinciliği ve Dünya on üçüncülüğü büyük bir başarıdır. Bu konuda çalışarak kendini geliştiren öğrencimizi ve emeklerinden dolayı hocamızı kutluyorum. Yarışmalar Şubat ayı ve Nisan ayı ortasında tamamlanmasına rağmen bugün bir araya gelmemizin nedeni ise Türkiye Şampiyonası belgeleri gelmişti ancak Dünya Şampiyonası belgelerinin Belçika’dan gelmesini bekliyorduk. Belgeler elimize ulaştıktan sonra bir törenle öğrencilerimizin sınıf arkadaşlarıyla bu mutlu haberi paylaşmak ve kendilerini tebrik etmek istedik” dedi.

Daha sonra Murat Can Aslan davet edilerek, Meslek Yüksekokulumuz adına düzenlenen Teşekkür Belgesi, Dünya Klavye Şampiyonası Katılım Belgesi ve Türkiye Klavye Şampiyonası Katılım Belgesi alkışlar eşliğinde öğrencimize takdim edildi. Öğrencilerimizi bu yarışmalara hazırlayan ve yönlendiren program başkanı ve klavye dersleri hocası Öğr.Gör.Fikret Ceylan’a da Teşekkür ve Katılım Belgeleri Meslek Yüksekokulumuz Müdürü Prof.Dr.Elif Moğol tarafından takdim edildi. Diğer öğrencimiz Kaan Talha Karahan kamuda çalıştığı için yoğun iş programından dolayı izin alamadığından programa katılamamıştır. Belgeleri kendisine teslim edilmek üzere Meslek Yüksekokul Sekreterliğine teslim edilmiştir.

Fotoğraf çekimleri sonrası program alkışlarla sona erdi.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [01-Haz-2022]

Haber Görüntüleme : [630]