Sağlık Hizmetleri MYO İnternet Klavye Yarışmalarındaki Başarıları...
 Sağlık Hizmetleri MYO İnternet Klavye Yarışmalarındaki Başarıları...

Ülkemizde ve dünyada her yıl metodlu-on parmak klavye kullanımı artırmak ve geliştirmek amacıyla internet üzerinden klavye yarışmaları düzenlenmektedir. Bu organizasyonlar için ülkemizde “İNTERSTENO Türk Uluslararası Bilgi İşlem ve İletişim Federasyonu Türk Grubu Başkanlığı” çalışmalar yürütmektedir. Bu konudaki organizasyonlarda dünyanın en bilimsel klavyesi olan millî Klavyemiz “F Klavye” ile yarışmalara katılan Türk yarışmacılarımız ve takımlarımız değişik yaş kategorilerinde her yıl rekorlar kırarak şampiyonluklar kazanmaktadırlar. Birleşmiş Milletlere bağlı “Uluslararası Bilgi İşlem Federasyonu – INTERSTENO” tarafından 1955 yılından beri organize edilmekte olan Dünya Klâvye, Bilgisayar ve İnternet Şampiyonalarında gençlerimiz 2021 sonuna kadar 40 rekorlu 103 kez Dünya Şampiyonu olmuşlardır. Meslek Yüksekokulumuz Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik programı olarak bu yarışmaları takip ediyor ve hem ulusal hem de uluslararası yarışmalara birer-ikişer öğrenci ile katılım sağlamaya çalışıyoruz.

Bu yıl 17 Ocak – 18 Şubat 2022 tarihleri arasında yapılan Türkiye İhsan Yener Klavye Şampiyonasına ve 28 Şubat – 11 Nisan tarihleri arasında yapılan Dünya İnternet Klavye Şampiyonasına da katılım sağladık. Türkiye Şampiyonasında bir öğrenci, Dünya Şampiyonasında iki öğrenci ile yarıştık.

12 Nisan itibariyle tamamlanan yarışmalarda gurur duyacağınızı umduğumuz aşağıdaki sonuçları elde ettik:

1. Meslek Yüksekokulumuz Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik programı 1.sınıf 212140027 numaralı öğrencimiz Murat Can ASLAN “2022 Türkiye İhsan Yener Klavye Şampiyonası”na katılmıştır. 
2002 doğumlu Murat Can ASLAN 17-20 yaş kategorisinde dakikada 419 vuruşluk yazısı ile şampiyonaya katılan 92 öğrenci arasında Türkiye 8’incisi olmuştur.

2.  “2022 Dünya İnternet Klavye Şampiyonası”na da katılan Murat Can ASLAN 17-20 yaş kategorisinde yarışmıştır.

08 Nisan 2022 tarihindeki yarışmasında dakikada 498 vuruşluk yazısı ile şampiyonaya katılan 477 yarışmacı arasında Dünya 13’üncüsü olmuştur. 

 

3. Aynı yarışmada (2022 Dünya İnternet Klavye Şampiyonası) 21-90 yaş kategorisinde yarışmaya katılan Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik programı 211840044 numaralı öğrencimiz Kaan Talha KARAHAN ise; dakikada 426 vuruşluk yazısı ile şampiyonaya katılan 155 kişi içerisinde 70’inci sırada yer almıştır.  Takdir edersiniz ki bu kategorideki yarışmacılar tecrübeli ve profesyonel deneyimi olan katılımcılardır.  

 

 

 

Ulusal ve uluslararası düzeyde başarılı sonuçlar alan öğrencilerimizi tebrik eder; çalışmalarında ve derslerinde başarılar dileriz. 

Ayrıntılı Şampiyona Bilgileri ve Sonuçları:
https://www.interstenoturk.org/2022-dunya-internet-klavye-sampiyonasi/yaris-sonuclari/
https://www.intersteno.org/intersteno-internet-contests/classification-lists/
https://www.intersteno.it/

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [26-Nis-2022]

Haber Görüntüleme : [709]