"EMEKLİLERİMİZ ATLAR VE DOĞA İLE BULUŞUYOR " ETKİNLİĞİMİZİ GERÇEKLEŞTİRDİK.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yürütülmesi gerçekleştirilecek olan "2024 Emekliler Yılı- Türkiye Yüzyılının Emektarları" projesi kapsamında 24 Mayıs 2024 tarih ve saat 14.00 de Mennan Pasinli Atçılık Meslek Yüksekokulu ile Üniversitemiz iş birliğinde"Emeklilerimiz Atlar ve Doğa ile Buluşuyor "adlı etkinlikle, hedef kitle olarak belirlediğimiz, Nilüfer ilçesinde bulunan huzur evlerinde konaklayan emeklilerimize, bir gün de olsa, huzurlu ve farklı bir ortam yaratarak kişisel ve ruhsal rahatlamalarını  sağlamayı hedefleyerek, atlarımızla buluşturduğumuz etkinliğimizi gerçekleştirdik.

Nilüfer ilçesinde bulunan huzur evlerinde konaklayan emeklilerimizle gerçekleştirdiğimiz etkinliğimiz Mennan Pasinli Atçılık Meslek Yüksekokulu Uygulama Tavlamız’da gerçekleşti. Öğrencilerimiz ve Bursa Uludağ Üniversitesi Atlıspor Topluluğu (ULUAT) öğrencilerinin destek verdiği etkinlikte öncelikle huzur evlerinde konaklayan  emeklerimizi atlarımızla buluşturduk. Misafirlerimize meslek yüksekokulumuzu ve  atlarımızı tanıttık. Misafirlerimizle atlarımızın tımar edilmesi ve genel bakım uygulama şansını yakalarken gönüllü misafirlerimize gençliklerine döndürmek amacıyla atlarımıza bindirdik.

Etkinliğimizin devamında misafirlerimizle tanışarak, ikramlar ve müzik dinletisi eşliğinde öğrencilerimiz, akademik ve idari personellerimizle sohbet etme fırsatı yakaladık. Böylece etkinliğimizle, öğrencilerimizin büyükleriyle  kuşaklar arası  gönül köprülerinin kurulup birlikte paylaşımlarda bulunmalarıyla  “Kuşaklar Arası Farkındalık ve İletişim” sağlanması da gerçekleştirilmiş oldu. Etkinliğimizin gerçekleştirilmesinde iş birliği yürüttüğümüz üniversitemiz Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (UKAM) Müdürü Sayın Prof. Dr. Nimet Haşıl Korkmaz ve merkez yönetimi de yer alan akademisyenlerimiz de UKAM hakkında bilgilendirmede bulunarak, ortak işbirliklerimizin devam edeceği vurgusunu dile getirdiler.

Nilüfer Belediyesi’nin hedef kitleye ulaşımımız, organizasyonu ve katkılarıyla gerçekleştirdiğimiz etkinliğimizle Meslek Yüksekokulumuz bünyesinde gerçekleşen etkinliğimizde misafirlerimizin de katılımıyla şiir ve müzik dinletisinin yanında halk dansları gösterisi ile devam etti. Huzur evlerinde konaklayan  kendi deyimleri ile “Tecrübeli Gençlerimiz” atlarımız ve doğa ile birlikte  huzurlu ve farklı bir ortam içinde kişisel ve ruhsal rahatlamalarını sağladıklarını ifade etmeleri bizleri huzurlu ve mutlu kıldı. Ayrıca etkinliğimizle öğrencilerimize sosyal farkındalık yaşatmanın yanında, misafirlerimizin içten ve tecrübeli yaklaşımları bizlere değerli katkılar sundu.

"Emeklilerimiz Atlar ve Doğa ile Buluşuyor "adlı etkinliğimizin gelenekselleşmesi kararını aldığımız organizasyonda emeği geçen ve katkı sağlayan tüm paydaşlara teşekürlerimizi sunuyoruz.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [27-May-2024]

Haber Görüntüleme : [171]