Mennan Pasinli Atçılık MYO, Güzel Atlar Diyarı Kapadokya'da...
 Mennan Pasinli Atçılık MYO, Güzel Atlar Diyarı Kapadokya'da...

Bursa Uludağ Üniversitesi Mennan Pasinli Atçılık MYO ailesi güzel atlar diyarı Kapadokya'ya teknik gezi düzenledi.

9-10 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirdiğimiz  teknik geziyle öğrencilerimizle sadece bir coğrafyayı keşfetmekle kalmadık, aynı zamanda atçılığın kadim tarihinin ve kültürünün sergilendiği Kapadokya bölgesini at sırtında deneyimleme şansını yakaladık.

Öğrencilerimizle Nevşehir Jandarma At ve Köpek Eğitim Merkezi Komutanlığı ile Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Atçılık – Binicilik Uygulama Ve Araştırma Merkezi’ne (ATBİN) teknik gezi düzenlendi.

Bursa Uludağ Üniversitesi Mennan Pasinli Atçılık Meslek Yüksekokulumuz tarafından düzenlenen teknik gezi kapsamında NEVŞEHİR JANDARMA AT VE KÖPEK EĞİTİM MERKEZİ KOMUTANLIĞI başta olmak üzere NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ ATÇILIK – BİNİCİLİK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ’ni öğrencilerimizle ziyaret ettik.

Nevşehir Jandarma At ve Köpek Eğitim Merkezi Komutanlığı (JAKEM)  nezaretinde öncelikle öğrencilerimize Jandarma Köpek Eğitim Birlik Komutanlığının düzenlemiş olduğu gösteride “Arama Kurtarma”, “Bomba Arama”, “Çay ve Tütün Tespiti”, “Uyuşturucu Madde Arama”, “Operasyon” ve “Bomba Arama” eğitimlerine yer verildi.

Ardından Atlı Jandarma Birlik Komutanlığı'nın düzenlemiş olduğu atlı gösteri ekibine öğrencilerimizle birlikte dikkat ve keyifle eşlik ettik. Nevşehir Jandarma At ve Köpek Eğitim Merkezi Komutanlığı  tüm JAKEM ekibine göstermiş oldukları ilgi, hassasiyet ve düzenledikleri gösteri için teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Atçılık – Binicilik Uygulama ve Araştırma Merkezi (ATBİN) Müdürlüğü nezaretinde öğrencilerimize atçılık uygulamaları kapsamında tavla ziyareti, uygulama alanları, eğitim-öğretim faaliyetleri hakkında kapsamlı bilgiler verilirken öğrencilerimiz bu uygulama alanlarını yakından inceleme fırsatı buldular.Ayrıca  Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Semih AKTEKİN hocamızı makamında ziyaret ederek kurumumuzun faaliyetleri hakkında bilgilendirdik. Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi  Rektörlüğü'ne ve Atçılık – Binicilik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü'ne ve akademik personellerine öğrencilerimize gösterdikleri ilgi ve hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz.

Kapadokya bölgesinin turizm sektöründeki verimliğine ve tanınmasına en çok katkıda bulunan aktivitelerden birisi olan at turu ve Kapadokya iki saatlik at turu gibi aktiviteler yerli turistlerin ilgisini çektiği kadar aynı zamanda da başta Uzakdoğu ve Avrupa olmak üzere ülkemize gelen birçok yabancı turistin de ilgisini fazlasıyla çeken bir aktivitedir. Son günümüzü, Kapadokya'nın eşsiz manzarasıyla çerçevelenmiş Göreme Peri Bacaları arasında öğrencilerimizin 22 atla katıldıkları iki saatlik at turu ile geçirdik. Gün batımında, Güzel Atlar Diyarı olarak bilinen Kapadokya'yı at sırtında keşfetme şansını yakaladık. Atların dostluğu ve rüzgârın esintisi arasında geçen bu safari, ruhumuzu özgürlüğün kanatlarıyla donattı. Gökyüzünün tonları, peri bacalarının siluetleriyle dans ederken, manzara ruhumuzun derinliklerine dokundu. Bizleri bu imkanı sağlayan Kapadokya Göreme Ranch yetkililerine teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Ayrıca ziyaretimiz esnasında Kapadokya Bölgesinde yer alan Ihlara Vadisi ve Kaymaklı Yeraltı Şehri gibi ülkemizin değerli tarih, kültür ve tabiat alanlarını da öğrencilerimize tanıtma fırsatı yakaladık.

Teknik gezimizin başından sonuna kadar destekleri için başta rektörlüğümüz olmak üzere Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkürlerimizi sunuyoruz.

 

 

 

 

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [13-May-2024]

Haber Görüntüleme : [218]