1. Akademik Çalıştay Buluşması
  1. Akademik Çalıştay Buluşması

Üniversitelerin atçılık ve antrenörlüğü programı olan meslek yüksekokulları Türkiye Binicilik Federasyonu’nun girişimiyle 25-26 Kasım 2023 tarihlerinde 1. Akademik Çalıştay Buluşması’yla biraraya geldi.

Ülkemizdeki Atçılık Meslek Yüksekokulları, Gençlik Spor Bakanlığı ve Türkiye Binicilik Federasyonu’nun katılımlarıyla gerçekleşen; Kocaeli Üniversitesi Kartepe Atçılık Meslek Yüksekokulu’nun ev sahipliğini üstlendiği 1. Akademik Çalıştay Buluşması’na Meslek Yüksekokulu yönetimimiz olarak katıldık.

Ev sahipliğini yapan Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Nuh Zafer CANTÜRK ve Kartepe Atçılık Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Erdener BALIKÇI’nın açılış konuşmasıyla başlayan 1. Akademik Çalıştay Buluşması, Türkiye Binicilik Federasyonu Başkanı Sayın Hasan Engin TUNCER’in   konuşmaları ile devam etti.

Çalıştayın, atçılık ve binicilik eğitimindeki mevcut durumun değerlendirilmesi, sorunların masaya yatırılması ve çözümler üretilmesi açısından önemli olduğunu belirten Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Nuh Zafer CANTÜRK, Akademik Çalıştay Buluşması’nın, düzenlenmesinde emeği bulunanlara teşekkür etti.

Çalıştayda biniciliğin akademik yönleriyle ele alınmasından büyük mutluluk duyduğunu  belirten Türkiye Binicilik Federasyonu Başkanı Sayın Hasan Engin TUNCER ;"Ülkemizde binicilik sporunun akademik düzeyde bir çalıştayla ele alınmasın kendisi ve kurumu için çok değerli olduğunu belirtirken akademisyenlerin görüşleriyle biniciliği daha çok geliştirmeyi, başarıları artırmayı hedeflediklerini belirtti.  Bilimi arkanıza almadan yapılacak çalışmalar boş çalışmalar oluyor. Akademik çalışmalara değer verilmezse maalesef hep yarım kalıyor. Bu sebeple bu çalıştayda anlatılacak konular çok önemli. Birlikte güzel işlere imza atacağımıza inanıyorum” dedi.

İki gün süren 1. Akademik Çalıştay Buluşması’nda birçok akademisyen altı oturum başlığında ortak aktarım gerçekleştirdi.

Oturumda konuşmacı olarak Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim Daire Başkanı Sayın Şükrü YILMAZ , atçılık ve antrenörlük eğitimi veren üniversitelerin, Gençlik ve Spor Bakanlığı yönetmelik ve mevzuatlarına dâhil edilmesi hususunu değerlendirdi. Ardından üniversitelerde ortak binicilik eğitim müfredatının binicilik federasyonu ile akredite edilmesi görüşüldü.

Atçılık Meslek Yüksekokulu ve meslek yüksekokullarındaki atçılık programlarındaki binicilik uygulama koşullarının ve imkânlarının tespiti, ulusal ve uluslararası standartlara getirilmesi konusunda yapılması gerekenler değerlendirilirken, üniversitelerin atçılık programı öğrencilerinin ve öğretim elemanlarının, bilimsel gelişimlerini sağlamak amacı ile öneriler sunuldu.

Gençlik Spor Bakanlığı yönetmelik ve mevzuatlarına dahil edilmesi ve müfredat birliğinin sağlanması amacıyla Çerçeve Eğitim Programı (ÇEP) dahilinde konu ile ilgili komisyon oluşturulmasına karar verilerek, komisyon başkanlığına üniversitemiz Mennan Pasinli Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Gülşen GONCAGÜL oybirliği ile seçilmiştir.

Oturumlar sonunda alınan kararlar raporlandı. Alınan kararlar eşliğinde genel değerlendirme yapılarak önümüzdeki süreçte Akademik Çalıştay Buluşmasının devamının getirilmesi ve alınan kararların hayırlara vesile olması temennisi ile oturumlar sonlandı.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [27-Kas-2023]

Haber Görüntüleme : [403]