Yetiştiricisi olduğumuz tayımız HIZLI NOYA'dan başarılı 3.lük

Yetiştiriciliği Bursa Uludağ Üniversitesi üzerine kayıtlı, Mennan Pasinli Atçılık MYO bünyesinde aşım ve yetiştiricilik işlemleri yapılmış Hızlı Noya (Temsil- Laguna Sunrise) isimli dişi tayımız başarılarına devam ediyor.

Daha önce web sitemizden duyurulduğu üzere, Üniversitemiz Döner Sermaye İşletmesi Mennan Pasinli Atçılık MYO mülkiyetindeki 05.02.2019/2 Taşınır İşlem Giriş Fişi ile kayıtlarımızda bulunan Dişi, Safkan İngiliz Tayının, Koşu Tayı olarak satılması işi ihalesi; 2886 Sayılı Devlet ihale Kanunun 51/a maddesi gereğince pazarlık usulü gerçekleşmişti.

Yeni sahibinde Türkiye Jokey Kulübü bünyesindeki yarışlara hazırlanan tayımız geçtiğimiz günlerde Handikap 14 mücadelede 4. lük elde etmişti. 22. Ocak 2022 tarinde Bursa Osmangazi Hipodromu'nda 3 yaşlı Safkan Dişi İngiliz atlarına mahsus Şartlı 5/ DİŞİ/ X-3İ koşuda 5.lik elde eden Hızlı Noya (Temsil- Laguna Sunrise) isimli dişi tayımız başarılarına devam ediyor.

22 Nisan 2022  tarinde Bursa Osmangazi Hipodromu'nda 3 yaşlı Safkan Dişi İngiliz atlarına mahsus Maiden koşuda 3.lik elde eden Hızlı Noya (Temsil- Laguna Sunrise) isimli dişi tayımızla gurur duyduk. Jokey Nurettin Şen idaresinde1300 metre kum pistte koşulan yarışta Hızlı Noya'nın derecesi 1.22,87 olarak gerçekleşti.

Hızlı Noya (Temsil- Laguna Sunrise) isimli dişi ingiliz atı, yetiştiricilik primi yoluyla meslek yüksek okulumuzun eğitim- öğretim faaliyetlerinde kullanılmak üzere olan gelirlerine destek sağlamaktadır.

At Yarışları Yönetmeli'ğinin ilgili maddelerinde yetiştiricilik primi  koşunun şartlarına göre dereceye giren atların yetiştiricilerine verilen ödüldür.Bu ödül atlara verilen ikramiyelerin %10 undan az %25 'inden çok olmamakla birlikte,koşuların şartlarına göre dağılımı ve oranları yıllık yarış programları genel hükümlerinde gösterilmektedir.

Hızlı Noya'nın yarış hayatının uzun ve başarılarla dolu olmasını temenni ediyoruz.

Koşunun video kaydı için tıklayınız.  https://www.tjk.org/TR/YarisSever/Info/YarisVideoAt/At?AtKodu=90608&KosuKodu=192233

Haber Tarihi : [25-Nis-2022]

Haber Görüntüleme : [656]