BUÜ’de Nevruz Bayramı Etkinliğine Atlarımızla Destek Verdik
 BUÜ’de Nevruz Bayramı Etkinliğine Atlarımızla Destek Verdik

Baharın gelişi ve Türklerin yeniden uyanış günü olarak kabul edilen Nevruz Bayramı, Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Türk Devletleri ve Akraba Toplulukları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (TÜDAM) düzenlediği program ile kutlandı.

Mennan Pasinli Atçılık MYO'nun atlı korteji ile destek verdiği etkinlik, Görükle Kampüsü’ndeki Atatürk Anıtı’nın önünde düzenlenen saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Açılış töreninin ardından katılımcılar Mehter ekibinin öncülük ettiği ve atlarımızın da  korteji ile programın düzenleneceği alana geldi.

REKTÖR KILAVUZ: NEVRUZ DÜNYAYA BARIŞ GETİRSİN

Kısa bir selamlama konuşması yapan Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz; “İnşallah, bu yıldan itibaren başta Türk-İslam dünyası olmak üzere tüm mazlum ve mağdur milletler istiklallerine kavuştukları, hürriyet içerisinde yaşadıkları ve her türlü baskı ve zulümden kurtuldukları bir sürece doğru yelken açarız. Böylesi önemli günler; bizim zaman zaman unuttuğumuz veya unutmaya yüz tuttuğumuz belli gerçeklerin hatırlanmasına vesile oluyor. Bu anlamda 2022 Nevruzumuzun başta Türk dünyası olmak üzere tüm milletlere hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Bayramın neşe içinde kutlanmasını diliyorum. Adaletin, hakkaniyetin ve hakça paylaşımın egemen olduğu bir dünya özleminin gerçekleşmesini temenni ediyorum” diye konuştu.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [30-Mar-2022]

Haber Görüntüleme : [791]