Üniversitemize YKS ile kayıt hakkı kazanan adaylar kayıt işlemlerini; ÖSYM’nin belirttiği tarihler arasında https://www.turkiye.gov.tr/ adresinden yapabilirler. Bu adrese E-Devlet şifresi ile girerek, ‘E-Hizmetler’ sekmesinden açılacak sayfanın sonunda yer alan ‘Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’ başlığı altındaki ‘Üniversite E-Kayıt’ sekmesinden kayıt işlemlerini tamamlayabilirler. Kayıt işleminden sonra mutlaka kayıt yapıldığına dair belge alınmalıdır. Bu yöntemle kayıt işlemini tamamlayan öğrencilerin Üniversitemize kayıtlarla ilgili olarak gelmelerine veya herhangi bir belge getirmelerine gerek yoktur.
E-Devlet üzerinden E-Kayıt işlemini yapamayan adayların kayıt işlemi Üniversitemizde Web sayfamızda belirtilen tarihler arasında yapılacaktır.
E-Devlet’ten kayıt yaptırıp, kayıt yaptırdığınıza dair belgenin çıktısını aldıysanız, kayıt için Üniversitemize gelmelerine ve herhangi bir belge getirmelerine gerek yoktur.
Fakültemiz mbgenetik@uludag.edu.tr adresine mail atarak şifrenizi yenileyebilirsiniz.
Ders kayıtları Üniversitemiz web sayfasında akademik takvimde belirtilen tarihler arasında otomasyon sistemi üzerinden size verilen şifreler ile yapılacaktır. Derslere yazılım ve kayıt yenileme işlerinin tümünden öğrenciler sorumlu olup, bu işlemleri kendileri yapmakla yükümlüdürler. Öğrenci, her yarıyılın başlamasından önce, akademik takvimde belirtilen sürelerde varsa harç borcunu ödedikten sonra otomasyon üzerinden döneminde alacağı dersleri seçer ve seçmiş olduğu dersleri onaylayarak kesin kayda dönüştürür. Konu ile ilgili duyurular Üniversitemiz web sayfasında süreç içerisinde yapılmaktadır. Tamamlanamayan ders kaydı işlemleri için mbgenetik@uludag.edu.tr adresine mail atabilirsiniz.
YANO: Yarıyıl akademik not ortalamasını,
GANO: Genel akademik not ortalamasını ifade eder.
Tekrarlanan derslerde alınan en son başarı katsayısı kullanılır. Kayıtlı bulunulan yarıyıl/yıl sonu itibariyle YANO veya GANO belirlenirken öğretim programında belirtilen alınmamış dersler ortalama hesaplarına katılmaz
(Avrupa Kredi Transfer Sistemi) Bir akademik yılı herhangi bir yükseköğretim kurumunda tam zamanlı olarak tamamlamak için gereken toplam çalışma zamanına göre ilgili dersin ne kadar çalışma gerektirdiğini belirten değerdir.
GANO’su 1.80-1.99 arasında olan öğrenciler için dönemsel AKTS kredi yükü 30 AKTS
GANO’su 2.00-2.99 arasında olan öğrenciler için dönemsel AKTS kredi yükü 40 AKTS GANO’su 3.00 ve üzerinde olan öğrenciler için dönemsel AKTS kredi yükü 50 AKTS.
GANO’su 1.80’in altında olan öğrenci yeni ders alamaz. Bu durumda olan öğrenciler not yükseltme amacıyla, öncelikle başarısız olduğu derslerden başlamak ve dönemsel AKTS yükünü aşmamak kaydıyla geçmiş yıllardaki derslerine tekrar kaydolabilirler.
Eğitim-öğretim yılı başladıktan 10 iş günü içerisinde mazeretinizi belirten dilekçe ile fakültemize başvuru yapmanız gerekmektedir. Söz konusu dilekçe Fakülte Yönetim kurulunda karara bağlanır.
Yatay geçiş başvuru takvimi Akademik takvimde ilan edilen Güz ve Bahar yarıyılları başlangıç tarihlerinden yaklaşık 1-1,5 ay önce Öğrenci İşleri Daire Başkanlığının Web sayfasında duyurulur.
Üniversite ve Fakülte sayfalarındaki “Bilgi Paketi” sekmesinden tüm derece programlarının ders planlarına ulaşılabilir.
Fakültemizde Yan Dal ve Çift Ana Dal Lisans Programı uygulamaları vardır.
Hayır, eğer istemiyorsanız koşullu geçer dersleri tekrar almak zorunda değilsiniz.
Ancak mezuniyet aşamasına geldiğinizde GANO’nuz en az 2.00 değil ise mezun olabilmek için bu derslerden birini alarak not ortalamanızı yükseltmelisiniz.
Ara sınav, yarıyıl sonu, bütünleme ve ek sınavlarının hangi tarihlerde yapılacağı akademik takvimde belirtilir. Derslerin sınav tarih ve saatleri ilgili akademik birim tarafından belirlenir ve Fakültemiz web sayfasında ve Bölüm web sayfalarında ilan edilir.
Yarıyıl/yıl içinde yapılan ara sınav, ödev, seminer, laboratuvar ve benzeri çalışmaların yarıyıl içi çalışması olarak değerlendirilip, harf notuna katkısı % 40’tır. Diğer çalışmaların katkı oranı öğretim elemanınca belirlenir.
Yarıyıl sonu sınavının harf notuna katkısı % 60’tır.
Yarıyıl sonu sınavında 100 üzerinden en az 50 puan almak zorunludur. Yarıyıl sonu sınavına girmeyen veya bu sınavdan en az 50 puan alamayan öğrencilerin ara sınavdan aldığı not değerlendirmeye katılmaz ve bu durumdaki öğrencilere FF harf notu verilir.