Prof. Dr. Aydın TÜRKEÇ’in TÜBİTAK ARDEB 1001 Programı Destekli Projesi
 Prof. Dr. Aydın TÜRKEÇ’in TÜBİTAK ARDEB 1001 Programı Destekli Projesi

TÜBİTAK ARDEB Projeleri Destekleme Programı’nın 2022-1 döneminde önerilen 1001 projeleri kapsamında desteklenmesine karar verilen projeler açıklandı.

Buna göre; Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ), akademisyenlerin hazırladığı ve  listede yer almayı başaran 4 projeden biri olan  Fen-Edebiyat Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Moleküler Genetik Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Aydın Türkeç’in yürütücüsü olduğu “Bal Arısından (Apis Mellifera L.) Biyoaktivite Rehberli Biyomolekül İzolasyonu ve Sirtuin Enzimleri Üzerindeki Düzenleyici Mekanizmalarının Rna Seq Yöntemi ile Araştırılması” başlıklı proje, desteklenmeye hak kazanmıştır

Bursa Uludağ Üniversitesi ve Sabancı Üniversitesi Nanoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi (SUNUM) ve Ordu Arıcılık Enstitüsü Müdürlüğü ile ortak işbirliği kapsamında yürütülen projede,  bal arısından yaşlanma ve yaşlanmaya bağlı hastalıkların önlenmesine kullanılabilecek biyoaktif molekül ve yolakların tespiti ve ayrımsal tanımlanmalarının yapılması planlanmaktadır. 

Hocamızı ve ekibini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [02-Eki-2022]

Haber Görüntüleme : [2.027]