Yaz Öğretiminde ders alacak öğrencilerin dikkatine... Matematik Bölümü Yaz Öğretimi Duyurusu-02

MATEMATİK BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİ İÇİN

2021 YAZ ÖĞRETİMİ DERS ALMA KURALLARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMA(*)

(*)Bu açıklama zaman içerisinde, öğrencilerden gelen sorular ve alınan idari kararlar doğrultusunda güncellenebilir. Güncelleme yapılması durumunda değişikliklerle ilgili açıklama yapılacaktır.

Sevgili öğrenciler;

2021 Yaz Öğretimi kuralları ile ilgili olarak öncelikle bölüm web sayfamızdan yaptığımız ilk duyuruyu dikkatlice okuyunuz. Bu duyuruya,

bağlantısından da ulaşabilirsiniz.

Yaz Öğretiminde bölümümüzde açılmayan dersleri Senato kararında belirtilen üniversitelerden alabilirsiniz. Bu konuyla ilgili Senato Kararı üniversitemiz web sayfasından duyurulmuştur. Bu duyuruya

bağlantısından da ulaşabilirsiniz.

Bölümüzde Yaz Öğretiminde açılacak dersler ile bu derslerin yerel kredileri ve AKTSleri aşağıdaki tabloda verilmiştir:

DERS KODU

MAT4044

DİZAYN GEOMETRİSİ

S

Tablo: Bölümümüzde açılacak yaz öğretimi dersleri (Z=Zorunlu, S=Seçmeli)

YAZ ÖĞRETİMİNDE ALACAĞINIZ DERSLERLE İLGİLİ AŞAĞIDAKİ KURALLARA DİKKAT EDİNİZ:

KURAL 1: Alacağınız dersin AKTS değeri veya Yerel Kredisi (T+U+L) dersin bölümümüzdeki AKTS veya Yerel Kredisine eşit ya da büyük olmalıdır.

KURAL 2: Alacağınız dersin içeriği ile bölümümüzdeki dersin içeri en az %80 oranında uyuşmalıdır.

KURAL 3: Yaz Öğretiminde bölüm tarafından açılan yukarıdaki tabloda yer alan dersleri bölümümüzden almak zorundasınız. Yaz Öğretiminde sadece bölümde açılacak olan dersleri alacaksanız otomasyon sisteminden yaz öğretimi akademik takviminde belirtilen süre içerisinde derslerinizi seçerek işlemlerinizi yapmanız yeterli olacaktır.

KURAL 4: İsteyen öğrencilerimiz bölümümüzde açılmayan dersleri form doldurarak başka üniversitelerden alabilirler. Başka üniversiteden ders alma ile ilgili uyulacak kurallara, doldurulacak form ve formun nereye gönderileceği ile ilgili açıklamalara,

bağlantısından ulaşabilirsiniz.

KURAL 5: Yaz Öğretiminde en fazla 4 ders/22 AKTS alabilirsiniz. (Yani KURAL 6 da belirtilen istisna dışında alacağınız ders sayısı 4 ü, alacağınız derslerin AKTS toplamı 22 yi geçemez. Örneğin almayı düşündüğünüz 3 dersin AKTS toplamı 23 ediyorsa bu 3 dersi birden alamazsınız. Ya da örneğin aklınızda almayı düşündüğünüz 5 ders varsa, bu 5 dersin AKTS toplamı 22 nin altında bile olsa bu 5 dersi alamazsınız. Özet olarak tekrarlayacak olursak Yaz Öğretiminde AKTS toplamları en fazla 22 edecek biçimdeki 4 ya da daha az dersi alabilirsiniz.)

KURAL 6: Eğer 2 ders daha alıp bu dersleri verdiğinizde mezun olacak (yani bu iki dersi verdiğinizde başka hiçbir şeye gerek kalmadan diplomanızı alacak) durumda iseniz, bu 2 dersi de Yaz Öğretiminde ilave olarak almanıza izin verilecektir. Bu öğrenciler,

bağlantısındaki açıklamada belirtilen formları doldurmak ve yine bu bağlantıdaki açıklamada belirtilen e-posta adresine göndermek zorundadırlar.

KURAL 7: Yaz Öğretiminde, biri ister Bursa Uludağ Üniversitesi isterse başka bir üniversite olmak üzere, en fazla 2 farklı üniversiteden ders alabilirsiniz.

KURAL 8: Yaz Öğretiminde en fazla iki üst yarıyıldan açılan dersler alınabilir.

KURAL 9: GANO’su 1.80’in altında olan öğrenciler yaz öğretiminde yeni ders alamaz, sadece başarısız olduğu dersler ile koşullu geçtiği dersleri alabilirler.

KURAL 10: Yaz Öğretiminde seçmeli ders alacak olan öğrenciler öncelikle bölümde açılan seçmeli dersleri almalıdırlar. Bölümde açılan seçmeli dersler öğrenciye yetmiyorsa başka üniversiteden KURAL1 ve KURAL2 ye uygun olan dersleri KURAL4 te belirtilen formu doldurmak suretiyle alabilirler.

Uyulması gereken diğer kurallar için,

adresinden ya da

BURSA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS YAZ ÖĞRETİMİ YÖNETMELİĞİ

bağlantısından Yaz Öğretimi Yönetmeliğinin 10.Maddesinde belirtilen Ders Alma kurallarını okuyabilirsiniz.

BAŞKA ÜNİVERSİTELERDEN DERS ALMA BAŞVURUSU BÖLÜM TARAFINDAN İNCELENEN ÖĞRENCİLERİN BAŞVURU SONUÇLARI, BÖLÜM WEB SAYFAMIZDAN DUYURULACAKTIR.

Yaz Öğretiminde başka üniversitelerden ders alan öğrencilerin ders başarı durumlarının, resmi olarak, üniversitemize iletilmesi zaman alabilmektedir. Özellikle mezun olma durumundaki öğrenciler bu durumdan mağdur olduklarını geçtiğimiz yıllarda bizlere iletmişlerdir. Böyle durumlarla karşılaşmak istemeyen öğrenciler ders almayı düşündükleri üniversitenin Yaz Öğretimi takvimini kontrol edip, o üniversitenin ilgili birimlerinden, başarı notu gönderme takvimi ile ilgili bilgi aldıktan sonra seçim yapabilirler.

Öğrencilerimize başarılar dileriz.

[Matematik Bölüm Başkanlığı]