2022-2023 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ DERS SEÇİMLERİNE İLİŞKİN DUYURU

MALİYE BÖLÜM BAŞKANLIĞINDAN

DERS SEÇİMLERİNE İLİŞKİN DUYURU

2022-2023 Eğitim Öğretim Güz Yarıyılında Öğrencilerimiz Ders Seçimi Yaparken Aşağıdaki Hususlara Dikkat Etmelidir:

1. 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılında Bölüme Yeni Kayıt Yaptıran 1. Sınıf Öğrencileri Yeni Müfredata Tabi Olacaklardır. Hazırlık sınıfı okumayacak birinci sınıf öğrencileri için seçmeli ders söz konusu olmadığı için otomasyon ekranında görünen I. Yarıyıl derslerinin tamamını alacaklardır.
  2. 2022-2023 Akademik Yılından önceki yıllarda kayıt yaptıran öğrenciler, ilgili yıla ait müfredata tabi olmaya devam edeceklerdir. Ancak aşağıda belirtilen bölüm derslerinde yapılan değişikliklere dikkat ederek ders seçimi yapılması önem arz etmektedir.
  3. Önceki yıllarda ISL1003 İŞLETME dersini alıp kalan öğrenciler (dersin 1. sınıfların tabi olduğu yeni müfredatta kaldırılmasından dolayı) bu dersi ekonometri bölümünden alacaklardır (ISL1003 İŞLETME). İşlem için gerekli düzenleme otomasyon birimi tarafından yapılmıştır.
  4. Önceki yıllarda ISL1003 İŞLETME dersini alıp geçen öğrencilerin 2. sınıf güz dönemi seçimlik ISL2003 İŞLETME dersini (aynı isim ve içeriğe sahip olmasından dolayı) almamaları gerekmektedir.
  5. Önceki bahar dönemlerinde zorunlu MAL1102 KAMU MALİYESİ I dersini alıp kalan öğrenciler (dersin 1. sınıfların tabi olduğu yeni müfredatta güz dönemine alınmasından dolayı) güz döneminde MLY1101 KAMU MALİYESİ I dersini alacaklardır (Bu ders artık güz döneminin dersi olup bahar döneminde açılmayacaktır).
  6. 2022-2023 Akademik Yılından itibaren bazı seçimlik derslerde dönem/sınıf değişikliği yapıldığı için otomasyon sisteminde ders seçimi sırasında yeni alınacak dersin hangi sınıf dersi olarak görüldüğüne dikkat edilmelidir.

Önceki yıllar müfredatına tabi öğrencilerimizin mezuniyet şartını yerine getirebilmeleri için (zorunlu derslere ek olarak);

-İkinci sınıfa ait 2;

-Üçüncü sınıfa ait 4;

-Dördüncü sınıfa ait 6

Farklı Seçimlik Dersten başarılı olmaları gerekmektedir. Bu nedenle alınan seçimlik derslerin hangi sınıfa sayıldığının/sayılacağının dikkatle takip edilmesinde fayda olacaktır.

NOT: Seçimlik derslerde mezuniyet açısından ilgili sınıfa ait belirtilen sayıda farklı seçimlik dersten başarılı olunması şart olup bu sayıda dersin güz/bahardaki dağılımında bir kısıt yoktur. Örneğin öğrencimizin AKTS’si yetiyorsa (zorunlu derslerini aldıktan sonra) ilgili sınıfa ait seçimlik derslerin tamamını/çoğunluğunu güz ya da bahar döneminde alması mümkündür. Önemli olan ilgili sınıfa ait seçimlik ders sayısının tamamlanmasıdır.

Haber Tarihi : [21-Eyl-2022]

Haber Görüntüleme : [1.822]