YAYLI ÇALGILAR ANASANAT DALI

  

 

Yaylı Çalgılar Anasanat Dalı; ortaokul, lise, lisans ve lisansüstü programlarla ve dört Sanat Dalı’nda eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir. Bu sanat dalları: Keman, Viyola, Viyolonsel ve Kontrabastır.

 

Yaylı Çalgılar Anasanat Dalı ortaokul ve lise düzeyi haftalık ders çizelgeleri, “Eğitim Birimleri” içinde, lisans, yüksek lisans ve sanatta yeterlik (doktora) ders bilgileri ise üniversite sayfasındaki “Bilgi Paketi”nde yer almaktadır.

 

 

 

 

ÖĞRETİM ELEMANLARI

 

Prof. Görkem ÇALGAN
(Viyola SD)
 
Yaylı Çalgılar Anasanat Dalı Başkanı
E-Posta: gcalgan@uludag.edu.tr
Telefon: +90 224 294 27 10                              Avesis: https://avesis.uludag.edu.tr/gcalgan

Keman eğitimine Orkestra Şefi ve viyola Öğretim Üyesi olan babası Prof. Koral Çalgan ile başladı.1983 yılında Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Prof. Cengiz Özkök’ün sınıfından başarıyla mezun oldu. 1996 yılında Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müzik Anasanat Dalı (Viyola) Yüksek Lisansını tamamladı, 1998’de Cenevre Uluslararası Rus Bestecileri “Oda Müziği” yarışmasında birinci oldu , 2002 yılında  İtalya’nın Kültür ve Sanat Vakfı “ FOYER DES ARTİSTES” tarafından diploma ve altın madalya ödülü verilerek ödüllendirildi.
2006-2007 öğretim yılında U.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde Yaylı Çalgılar Anasanat Dalı (Viyola) Sanatta Yeterlik Programını tamamladı. 2007 yılında Yardımcı Doçent olarak atanan Görkem Çalgan 2009 yılında Doçent unvanını almıştır. 2015 yılında Profesör unvanı alan Çalgan, halen B.U.Ü. Devlet Konservatuvarı'nda Yaylı Çalgılar ASD (Viyola SD) öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır.

Prof. Aslı ÖZSOY KÖRNER
(Keman SD)
 
E-Posta: aslikorner@uludag.edu.tr
Telefon: +90 224 294 27 39
Avesis: https://avesis.uludag.edu.tr/aslikorner

İlk keman derslerini babası İlhan Özsoy’dan aldı. 1984 yılında girdiği (Hacettepe Ün.) Ankara Devlet Konservatuvarı’ndan 1993 yılında “Müzik Bölümü Birinciliği” ve “İ. Doğramacı Üstün Başarı Ödülü”nü alarak mezun oldu. 1990’da Avrupa Birliği’nin düzenlediği ‘’EBU 6. Genç Solistler Klasik Müzik Konseri”nde Türkiye’yi temsil eden Özsoy, Alman hükümetinin verdiği ‘’DAAD’’ bursunu kazanarak 1993 -1996 yılları arasında Detmold Yüksek Müzik Okulu’nda (Prof. Eckhard Fischer ile) eğitimini sürdürdü. 1996'da Rotary Kulübü Detmold'den tam burs alarak başladığı yüksek lisans eğitimini 2000 yılında aynı kurumda pekiyi derece ile bitirdi. Bu arada 1998’de Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ve Prof Ruşen Güneş ile W.A.Mozart Keman ve Viyola için “Konçertant Senfoni”yi seslendirdi, 1996’da "Deutsche Bachvokalisten"de, 1997 yılında “Bayerische Rundfunk Orchester Akademi”sinde keman üyesi ve 1996-2000 yılları arasında Detmold Oda Orkestrası’nda “Stimmführer” olarak görev aldı. 2001-2016 yılları arasında Ankara Devlet Opera ve Balesi’nde Konzertmeister olarak görev yapan Özsoy, 2010’da  Ankara Oda Orkestrası ve Prof R.Güneş ile Bach iki keman konçertosunu, 2012’de (Bulgaristan) Pazarjik Senfoni Orkestrası ile J.Sibelius'un keman konçertosunu seslendirmiş, 2008’de Antion Chamber Musicians ile CD kaydı gerçekleştirmiştir. 2005-2008 yılları arasında Bilkent Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’nde Prof. Suna Kan ile çalışarak Sanatta Yeterlik diplomasını, 2012 yılında da Doçent unvanını aldı. 2014’de Valery Gergiev yönetimindeki World Orchester for Piece Orkestrası’nın üyesi olan A.Özsoy Körner, 2016’dan itibaren B.U.Ü.Devlet Konservatuvarı’nda Yaylı Çalgılar Anasanat Dalı  (Keman) öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır.

Doç. Mutlu VARLIK KOCAİLİ (Viyolonsel SD)

E-Posta: mkocaili@uludag.edu.tr
Telefon: +90 224 294 27 12                               Avesis: https://avesis.uludag.edu.tr/mkocaili
1980 yılında İzmit’de doğdu. 1990 yılında Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda Katalin Nemeth ile başlattığı viyolonsel çalışmalarını 1995 yılından sonra Melih Kara ve Doç. Eldar İskenderov ile devam etti. Üyesi olduğu Nemeth Quartet ile 1998 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi tarafından düzenlenen “Genç Yetenekler Oda Müziği Festivali” ne  ve 2001 yılında Shizuoka'da (Japonya) düzenlenen “Uluslararası Genç Müzisyenler Festivali” ne katıldı.  2001 yılında A.Ü. Devlet Konservatuvarı’ndan mezun olan Mutlu V.Kocaili, aynı yıl bu kurumda öğretim görevlisi olarak göreve başladı. Yine 2001 yılında Doç. Yuri Semenov ile başladığı yüksek lisans çalışmalarını 2004 yılında tamamladı.
2006 yılında Nemeth Quartet ile Sousse'de (Tunus) Tunus Kültür Bakanlığı'nın düzenlediği “Uluslararası Müzik Festivaline” katıldı. 
B.U.Ü.Sosyal Bilimler Enstitüsü Müzik Anasanat Dalı (Yaylı Çalgılar) Sanatta Yeterlik programını 2021 yılında tamamlayan ve çeşitli solo ya da oda müziği konserleri veren Kocaili, B.U.Ü.Devlet Konservatuvarı Yaylı çalgılar Anasanat Dalı Öğr.Gör.olarak görevini sürdürmektedir.
Dr. Öğretim Üyesi İdil ONARAN
(Viyolonsel SD)
 
E-Posta: idilonaran@uludag.edu.tr
Telefon: +90 224 294 27 11
Avesis: https://avesis.uludag.edu.tr/idilonaran

1988 yılında Bursa’da doğdu. 1998 yılında U. Ü. Devlet Konservatuvarı’nda Elif Esen ile viyolonsel eğitimine başladı. 2000 yılından sonra Öğr. Gör. Serhan Ünverdi ile 2002’den itibaren  ise Öğr.Gör. Özgür Elgün ile çalışmalarını sürdürdü. 2004’de Porec’de (Hırvatistan) düzenlenen (20 yaş altı) ”5th International Antonio Janigro Cello Competition” yarışmasında jüri özel onur ödülü aldı. 2004’de liseyi sınıf atlayarak bitirdi. 2005 yılında Paris'te yapılan "Young Concert Artists" yarışmasına katılmaya hak kazandı. 2006’da Akdeniz Gençlik Orkestrası sınavını kazandı, Bursa Bölge DSO, İstanbul DSO ve Eskişehir BSO eşliğinde solist olarak konser verdi. 2006’da Melih Kara ile viyolonsel çalışan Onaran, 2007’de Erasmus programıyla gittiği Torino (İtalya) Giuseppe Verdi Konservatuvarı'nda Massimo Macri ile lisans eğitimini tamamladı.  Bu arada Torino Filarmoni Orkestrası, Rivoli Senfoni Orkestrası, Milano Pomeriggi Musicali orkestrasının üyesi olarak çeşitli konserlerde yer aldı. 2009 yılında BBDSO’nda sözleşmeli sanatçı olarak görev alan Onaran, U.Ü.Sosyal Bilimler Enstitüsü Müzik Anasanat Dalı (Yaylı Çalgılar) yüksek lisans programını 2011’de tamamlayıp 2012’de Sanatta Yeterlik programına başladı ve U.Ü.Devlet Konservatuvarı Yaylı Çalgılar ASD Araştırma Görevlisi olarak atandı. 2016’da Borusan Filarmoni Orkestrası sözleşmeli sanatçı olarak kabul edilen Onaran 2017’de Sanatta Yeterlik programını tamamladı, 2018 yılından itibaren aynı kurumda Yaylı Çalgılar ASD (Viyolonsel SD) Doktor Öğretim Üyesi olarak görevini sürdürmektedir.

Dr. Öğretim Üyesi Elena N. ÜNALDI
(Viyola SD)
 
E-Posta: eunaldi@uludag.edu.tr
Telefon: +90 224 294 27 33
Avesis: https://avesis.uludag.edu.tr/eunaldi
Müzik dünyasının en köklü kurumlarından olan Moskova – Çaykovski Devlet Konservatuvarı mezunu Elena Nayman-Ünaldı, piyano ve keman ile başladığı müzik hayatına 12 yaşından beri viyola ile devam etmektedir. Moskova Özel Gnesin Müzik Lisesi’nde Devlet Sanatçısı Elena Ozol ve Çaykovski Devlet Konservatuvarı’nda Doç.Roman Balaşov’un öğrencileri olmuştur. Rusya Devlet Sanatçısı ünlü kemancı Eduard Graç'ın kurduğu "Moskovia" Oda Orkestrası'nda 3 yıl boyunca birçok konserde viyola sanatçısı olarak görev aldı. Bunun yanısıra “Gnesin Virtüözleri Senfoni Orkestrası" ile Almanya, İsviçre, Hollanda ve İtalya’da turnelere katıldı.
Nayman-Ünaldı, İtalya’nın Siena şehrinde düzenlenen prestijli “Chigiana Müzik Akademesi”nde dünyaca ünlü viyola sanatçısı Yuri Başmet’in çalıştayına aktif olarak katılma başarısını elde ederek sanatçıyla defalarca çalışma fırsatı buldu ve övgüler aldı. Oda müziği alanına da büyük ilgi duyan Nayman-Ünaldı, Kapadokya'da düzenlenen uluslararası "Klasik Keyifler" oda müziği festivaline ve İstanbul’daki Cuma Konserleri’ne katılmış, eşi Özgür Ünaldı ile viyola-piyano ikilisi olarak farklı şehirlerde resitaller vermiştir.

2013 yılından sonra beş yıl süre ile “NEMETH QUARTET”in üyesi olarak yurt içi ve yurt dışında konser veya etkinliklere katıldı. Ünaldı, 2013 yılında Bursa Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Yaylı Çalgılar ASD Öğretim Görevlisi olarak atanmış, bu kurumda başladığı Sanatta Yeterlik (Doktora) programını 2020 yılında tamamlamıştır. Halen aynı kurumda Yaylı Çalgılar ASD Dr.Öğr.Üyesi olarak görevini sürdürmektedir.

Öğr.Gör. Uğraş TORUN
(Viyola SD)
 
E-Posta: utorun@uludag.edu.tr
Telefon: +90 224 294 27 13
Avesis: https://avesis.uludag.edu.tr/utorun
İznik’te doğdu. 1996 yılında Bursa Çocuk Korosu’na, 1997 yılında Ankara Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi'ne girdi. 2000 yılında Fransa’daki Birive La Galliarde Uluslararası Gençlik Müzik Festivali’ne, 2001 yılında Polonya’da 20. Bim Contest Festivali’ne okul orkestrasının üyesi olarak katıldı. 2001 yılında Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’ne burslu olarak girdi ve İltuzur Ahmadov’un öğrencisi oldu. 2004 yılından sonra çalışmalarına Cavid Cafer ile devam eden Torun, 2005-2006 öğretim yılında Bilkent Gençlik Senfoni Orkestrası grup şefi olarak görev yaptı.
2006 yılında Mimar Sinan Devlet Konservautvarı’nda  Ruşen Güneş ile başladığı yüksek lisans çalışmalarını, bir yıl sonra U.Ü. Devlet Konservatuvarı'na yatay geçiş yaparak Doç. Görkem Çalgan ile tamamladı. 2019 yılında B.U.Ü.Sosyal Bilimler Enstitüsü Müzik Anasanat Dalı'ndaki (Yaylı Çalgılar) Sanatta Yeterlik çalışmasını tamamlayan Torun, halen B.U.Ü. Devlet Konservatuvarı Yaylı Çalgılar Anasanat Dalı (Viyola SD) öğretim görevlisi olarak görevini sürdürmektedir.
 
Öğr.Gör. Ozan SARİ
(Keman SD)
 
E-Posta: ozansari@uludag.edu.tr
Telefon: +90 224 294 27 36
Avesis: https://avesis.uludag.edu.tr/ozansari

1989’da Bursa’da doğdu. 2000 yılında Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nın giriş sınavını kazanarak keman çalışmalarına başladı. 2001 yılında Prof.Dr. Cihat Aşkın’ın Bursa’da başlatmış olduğu CAKA (Cihat Aşkın ve Küçük Arkadaşları) eğitim projesine dahil olarak uzun yıllar Cihat Aşkın’la çalışma fırsatı buldu. 2010 yılında konservatuvardan    “Birincilik” derecesiyle mezun oldu. Mezun olduktan sonra yurtiçinde ve yurtdışında başta Suna Kan, Cihat Aşkın, Hakan Şensoy, Şenol Aydın, Sholomo Mintz, Zakhar Bron, Dora Schwarzberg, Ani Schnarch ve Victor Danchenko gibi dünyaca ünlü solistlerin ustalık sınıflarına katıldı. Konser kariyerine 2012 yılında başlayan Sari, Türkiye'nin önde gelen sahnelerinin yanı sıra Bulgaristan, Avusturya, İsviçre, Hırvatistan, Bosna Hersek, Macaristan, Kosova ve Tunus’ta solist / oda müziği solisti olarak konserler verdi. Sanatta Yeterlik eğitimine 2019 yılında başlayan Sari halen B.U.Ü. Devlet Konservatuvarı Yaylı Çalgılar Anasanat Dalı öğretim görevlisi olarak görev yapmaktadır.

Öğr.Gör. Dicle ÖZKÖK
(Keman SD)
 
E-Posta: dicleozkok@uludag.edu.tr
Telefon: +90 224 294 27 34
Avesis: https://avesis.uludag.edu.tr/dicleozkok

1979 yılında Eskişehir’de doğdu. 1990 yılında Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nın (Yaylı Çalgılar Anasanat Dalı) giriş sınavını kazanarak Istvan Nemeth ve Ezgi Gönlüm Yalçın ile keman çalışmalarına başlayan Dicle Özkök, 1991-1993 yılları arasında Prof. Ionescu Galati ile çalıştı. Çeşitli master-class'lara katılarak Devlet Sanatçısı Ayla Erduran, Victor Pkaizen, Valari Oistrak, Serguie Krançenko ile çalışma fırsatı buldu. Prof. Nazım Rizaev yönetimindeki Anadolu Yıldızları Oda Orkestrası ile yurtiçi ve yurtdışını kapsayan konser ve festivallere katıldı. 
2000 yılında mezun olan D.Özkök, aynı yıl Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Yaylı Çalgılar Anasanat Dalı (Keman SD) öğretim görevlisi olarak göreve başladı. 2001 yılında Prof.Cihat Aşkın’ın Bursa’da başlatmış olduğu CAKA projesi kapsamındaki konserlerde öğrencileri ile yer aldı. U.Ü.Devlet Konservatuvarı Akademik Oda Orkestrası ve 2001 yılında kurulan Uludağ Kuartet ile konser faaliyetlerinde bulunan Özkök keman çalışmalarına bir dönem Prof. Cengiz Özkök ile devam etti. 2010 yılında Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müzik Anasanat Dalı (Yaylı Çalgılar) programında Prof.Dr.Cihat Aşkın ile sürdürdüğü yüksek lisans çalışmalarını tamamlayan Dicle Özkök halen B.U.Ü. Devlet Konservatuvarı Yaylı Çalgılar Anasanat Dalı öğretim görevlisi olarak çalışmalarını sürdürmektedir.

Öğr.Gör. Ayşegül BABAHAN
(Kontrabas SD)
 
E-Posta: babahan@uludag.edu.tr
Telefon: +90 224 294 27 59
Avesis: https://avesis.uludag.edu.tr/babahan

1984 yılında İstanbul'da doğdu. 1995 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nı kazanarak Yaylı Çalgılar Anasanat Dalı'nda (Kontrabas Sanat Dalı) Yrd.Doç.Melih Balçık ile çalışmalarına başladı. 2000 yılında Cemal Reşit Rey Senfoni Orkestrası, 2005 yılında İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası (ücretli) sınavlarına girerek kabul edildi. 2005 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'ndan mezun oldu ve aynı bu kurumda başladığı yüksek lisans çalışmalarını 2009 yılında tamamladı. Ayşegül Babahan Takmak halen B.U.Ü. Devlet Konservatuvarı Yaylı Çalgılar Anasanat Dalı  (Kontrabas Sanat Dalı) öğretim görevlisi olarak görev yapmaktadır.

Öğr.Gör. Özgür ÖZKÖK
(Keman SD)
 
E-Posta: ozgurozkok@uludag.edu.tr
Telefon: +90 224 294 27 35                               Avesis: https://avesis.uludag.edu.tr/ozgurozkok

1979 yılında Ankara’da doğdu. İlk müzik çalışmalarına babası Prof. Cengiz Özkök ile başladı. 1990 yılında Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’nin (Yaylı Çalgılar ASD) giriş sınavını kazanarak keman çalışmalarına Prof. Leda Cenaz ile başladı. 1995 yılında Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda çalışmalarına devam etti ve 2000 yılında Prof. Leda Cenaz’ın keman sınıfından mezun oldu. Aynı yıl Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Yaylı Çalgılar Anasanat Dalı (Keman SD) öğretim görevlisi olarak göreve başladı.

2000 yılından itibaren Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası’nda konuk sanatçı olarak konserlerde yer aldı. U.Ü.Devlet Konservatuvarı Akademik Oda Orkestrası üyesi ve kurucusu olduğu (2001) Uludağ Kuartet üyesi olarak konser faaliyetlerinde bulundu. B.U.Ü.Sosyal Bilimler Enstitüsü Müzik Anasanat Dalı (Yaylı Çalgılar) Yüksek Lisans eğitimini 2021 yılında tamamlayan Özkök, halen B.U.Ü.Devlet Konservatuvarı Yaylı çalgılar Anasanat Dalı Öğr.Gör.olarak görevini sürdürmektedir.

Öğr.Gör. Seda GÜRTEL
(Keman SD)
 
E-Posta: sgurtel@uludag.edu.tr
Telefon: +90 224 294 27 37
Avesis: https://avesis.uludag.edu.tr/sgurtel

1976 yılında İstanbul'da doğdu. İlk öğreniminden sonra İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Yaylı Çalgılar Anasanat Dalı (Keman Sanat Dalı) öğretim üyesi Doç. Ceyda Uzgören'in sınıfına kabul edildi. Mezun olduktan sonra çalışmalarını bir süre Almanya'da sürdüren sanatçı İstanbul'da Akbank Oda Orkestrası, Enka Oda Orkestrası başta olmak üzere bir çok orkestrada görev aldı. Cemal Reşit Rey Senfoni Orkestrası'nda bir dönem başkemancılık yaptı. Halen B.U.Ü. Devlet Konservatuvarı Yaylı Çalgılar Anasanat Dalı Keman Sanat Dalı öğretim görevlisi olarak çalışmalarını sürdürmektedir.

Anasayfaya Dön

İçerik Oluşturma Tarihi : [07-Eki-2019 20:35]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [06-Ara-2022 20:05]

İçerik Görüntüleme : [13.178]