Lisansüstü

 

BURSA U.Ü. DEVLET KONSERVATUVARI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARI

                              
 

B.U.Ü. Devlet Konservatuvarı Müzik Bölümü içinde, gerek genç öğretim elemanlarının akademik kariyer çalışmalarına olanak vermek gerekse lisans eğitiminin devamı olarak yetiştirdiği genç sanatçıları daha üst düzeylere getirmek amacıyla Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde lisansüstü programlar açılmıştır. 2002 yılında Yüksek Lisans düzeyinde ve üç sanat dalında, 2005 yılında ise Sanatta Yeterlik düzeyinde ve bir sanat dalında açılan programlar, bugün beş yüksek lisans ve iki sanatta yeterlik programı ile devam etmekte olup, kurumun gelişimine önemli katkılar sağlamaktatır. Alanlarında uluslar arası düzeyde başarı kazanmış deneyimli misafir sanatçı öğretim üyelerinin desteğiyle sürdürülen eğitim, ulusal kültür birikimine dayalı, evrensel düzeyde yaratıcı, yorumcu ve araştırmacılığa uygun bir şekilde sürdürülmektedir.  

Müzik Anasanat Dalı bünyesindeki Yüksek Lisans programları;

- Yaylı Çalgılar,

- Üfleme ve Vurma Çalgılar,

- Piyano,

- Kompozisyon,

- Türk Müziği Teorisi ve Etnomüzikoloji dallarında yürütülmektedir.

Müzik Anasanat Dalı Sanatta Yeterlik programları Yaylı Çalgılar ve Piyano, doktora programı ise Türk Müziği dallarında yürütülmektedir.

Yüksek Lisans (Master) ve Sanatta Yeterlik (Doktora) dereceleri veren çoğu performans ağırlıklı bu programlara ilişkin ders bilgileri üniversite sayfasında,  öğrenim görmek için başvuru bilgileri Enstitü sayfasında,  diğer ayrıntılı bilgiler Kayıt-Kabul kısmında açıklanmıştır.

 

Anasayfaya Dön

İçerik Oluşturma Tarihi : [07-Eki-2019 20:35]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [15-Kas-2022 09:45]

İçerik Görüntüleme : [6.558]