Lisans

 

BURSA U.Ü. DEVLET KONSERVATUVARI LİSANS DEVRESİ

Ortaokul ve lise devresini kapsayan güçlü bir hazırlık eğitiminin üzerine 4 yıl eğitim verilen lisans devresi, 2004-2005 eğitim-öğretim yılında faaliyete geçmiştir. Ana amacı; kurumun uzgörüş ve özgörevine paralel olarak ülkemizin ihtiyacı olan üst düzeyde yaratıcı, yorumcu ve gerektiğinde eğitimci sanatçıları yetiştirmektir.

Konservatuvarun diğer alt birimlerinde olduğu gibi, Müzik Bölümü’nün faaliyette olduğu lisans devresi; bu bağlamda önemli mesafeler almıştır. Gerek katıldığı ya da düzenlediği etkinlikler gerekse öğrencilerin çeşitli müzik topluluklarında aldığı görevlerdeki başarıları nedeniyle takdir edilmekte ve adından söz ettirmektedir.

Kurumun 2007-2008 eğitim-öğretim yılındaki ilk mezunları da gerek devlet senfoni orkestraları gerekse diğer özel müzik topluluklarında görevler almakta ya da lisansüstü çalışmalara katılarak mesleki gelişimlerini sürdürmektedirler.

Lisans eğitimi veren Müzik Bölümü içinde beş Anasanat Dalı yer almaktadır:

- Yaylı Çalgılar Aanasanat Dalı (keman, viyola, viyolonsel, kontrabas)

- Üfleme ve Vurma Çalgılar Anasanat Dalı (flüt, klarinet, obua, fagot, korno, trompet, trombon ve vurmalılar)

- Piyano Anasanat Dalı (piyano, arp)

- Bestecilik ve Orkestra Şefliği Anasanat Dalı (kompozisyon)

- Türk Müziği Anasanat Dalı (ud, kanun, keman, kabak kemane, bağlama, kaval, vurma çalgılar)

Performans ağırlıklı Müzik alanı diploması veren bu programlardaki ders bilgileri üniversite sayfasında, öğrenim görmek için gerekli koşullar Kayıt-Kabul kısmında açıklanmıştır.

Anasayfaya Dön

İçerik Oluşturma Tarihi : [07-Eki-2019 20:35]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [15-Kas-2022 09:44]

İçerik Görüntüleme : [11.125]