Dergimize makale göndermek isteyen araştırmacılar, makale şablonuna göre hazırladıkları makaleleri, intihal oranının %20’nin altında olduğunu gösteren belgeyi ve telif hakkı devir formunu dergimizin e-mail (fenbildergisi@gmail.com) adresine gönderebilirler.
• Dergimize gönderilen makalelerin değerlendirilmesinde bilimsel yayınların en yüksek kalite ile yayınlanması için uygulanan Çifte Körleme yöntemi kullanılmaktadır. Bu yöntemlerde makale yazarlarının ve hakemlerin kimlikleri gizli tutulmaktadır.
• Dergimize gönderilen makaleler Editör ve alan editörleri tarafından yazım kurallarına uygunluğu kontrol edilir ve kurallara uygun olmayan çalışmalar hakeme gönderilmez.
• Dergimize gönderilecek makalelerde yazarın kimliği ile ilgili herhangi bir bilgi yazılmamalıdır. Hakem değerlendirmesinden sonra yayımlanması uygun görülen makalelerin yazarlarına ait bilgiler makalelerin düzeltilmesi aşamasında yazarlar tarafından eklenmelidir.
• Alan editörleri tarafından yazım ve yayın ilkelerine uygun bulunan makaleler bilimsel değerlendirme için hakemlere yönlendirilir. Bilimsel değerlendirilme en az iki hakem tarafından gerçekleştirilir. Makalenin ait olduğu uzmanlık alandan hakemler alan editörleri tarafından seçilir.
• Bilimsel değerlendirme süresi 4 haftadır. Bu süre sonundan değerlendirmesini göndermeyen hakem yeni bir hakemle değiştirilir.
• Bilimsel değerlendirmede iki hakemden de yayımlanabilir değerlendirmesini alan makaleler Alan yayımlanmaya hak kazanır. Bir olumlu bir olumsuz hakem raporu alan çalışma, üçüncü bir hakeme gönderilir ve çalışmanın yayımlanıp yayımlanmaması üçüncü hakemin raporu doğrultusunda belirlenir. Bilimsel değerlendirme sonucunda hakemlerin düzeltme önerileri ve değerlendirme formları yazarlar ile paylaşılır.
• Hakemlerden veya editörlerden gelen düzeltme önerilerinin yazarlar tarafından 1 ay içerisinde tamamlanması gerekir. Hakemler, düzeltme istedikleri çalışmayı yayımlanmadan önce bir kez daha görmek isteyebilirler. Hakemler bir çalışmanın düzeltmelerini inceleyerek uygunluğuna karar verebilecekleri gibi gerekliyse birden çok defa düzeltme talep edebilir.
• Çalışmanın yazarları, hakem raporlarına ikna edici veriler ışığında itiraz edebilirler. İtirazlar alan editörleri tarafından incelenir ve uygun görüldüğü takdirde konu ile ilgili olarak farklı bir hakemin görüşlerine başvurulabilir.
• Dergi alan editörleri, hakemler tarafından verilen düzeltmeleri titizlikle takip eder. Bu doğrultuda, editörler yazının yayımlanması ya da reddi yönünde karar alabilirler.