İş Sağlığı ve Güvenliği Günü Etkinliği’ne öğrenci projeleri damga vurdu.
 İş Sağlığı ve Güvenliği Günü Etkinliği’ne öğrenci projeleri damga vurdu.

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu İş Sağlığı ve Güvenliği Programı ve İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda bilgi paylaşımı amaçlı kurulmuş ve 13 yıldır gönüllülükle çalışmalar yürüten Risk Yönetimi Grubu tarafından “28 Nisan - Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Günü” etkinliği kapsamında 2019 yılı temasına uygun bir program düzenlendi.

28 Nisan 2019 Pazar günü Faik ÇELİK Otomotiv Mühendisliği salonunda gerçekleştirilen etkinliğe İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Sedat Yenidünya, BUÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Abdulvahap Yiğit, Risk Yönetim Grubu Kurucusu Dr. Hilal Kınlı, Ford Türkiye Sağlık, Hijyen ve Ergonomi Yöneticisi Dr. Gürsel Gökmen, Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdem Özdemir, Yankı Akademi ve İSG Ar-Ge Kurucusu Alparslan Yılmaz, Artı Danışmanlık Genel Müdürü Dr. Ali Rıza Tiryaki, BUÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nurettin Yamankaradeniz, BUÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu İş Sağlığı ve Güvenliği Program Başkanı Öğr. Gör. Uğur Saklangıç, akademisyenler, İSG yöneticileri, işyeri hekimleri, iş güvenliği uzmanları ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Panelin en dikkat çekici kısmı ise; İş Sağlığı ve Güvenliği Programı öğrencilerinin iş sağlığı ve güvenliğinde yediden yetmişe farkındalık ve güvenlik kültürü oluşturmak için yaptıkları projelerini paylaşmaları idi.

İş sağlığı ve güvenliği öğrencilerinin hazırlamış oldukları projeler davetliler tarafından büyük ilgi gördü. Özellikle çocukların zihinsel, psikomotor gelişimine katkı sağlayan ve İş Güvenliği Kültürünü oluşturan projelerden; “Küpleri çevirerek öğren” ve “Kabuğuma güvenmiyorum, baretimi takıyorum sloganıyla oluşturulan puzzle” ve “İş Güvenliği Uzmanı kuklası” en dikkat çeken projelerden oldu. İş sağlığı ve güvenliği ile ilgili sektörde karşılaşılan sorunların çözümüne yönelik gerçekleştirilen projelerden ise; “Bartek Akıllı Baret Sistemleri”, “QR Kod ile Kimyasalların Güvenlik Bilgi Formlarının okunması”, “İş Güvenliği uzmanına özel kıyafeti” ve “Sağlık ve güvenlik işaretlerinin eğlenceli yorumlanması” projeleri de katılımcılar tarafından ilgiyle takip edildi.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [25-Haz-2019]

Haber Görüntüleme : [1.379]