İNDAK tarafından ‘Afetlere Hazırlık Eylem Planı’ konulu seminer düzenlenmiştir

İnegöl Doğal Afetler Arama Kurtarma Derneği  (İNDAK) tarafından 30 Ocak 2020 tarihinde Yüksekokulumuz tüm personeline afetlere karşı hazırlıklı olmak üzerine ‘Afetlere Hazırlık Eylem Planı’ konulu seminer düzenlenmiştir.  Seminerde İNDAK Yönetim Kurulu Üyesi Eyüp KÖKSAL tarafından gerçekleştirilen sunumlarda afetler öncesi ve sonrası neler yapılması gerektiğinden, deprem sonrasında ilk 72 saatin Arama Kurtarma çalışmaları açısından ne kadar önemli olduğundan, deprem öncesinde yapılması gereken hazırlıklardan, deprem sırasında kendimizi koruma yöntemlerinden, güvenli alanlardan ve güvenli olmayan alanlardan, deprem sonrasında arama kurtarma çalışmalarının öneminden ve sürenin hassasiyetinden bahsedilmiştir.  Son günlerde yaşanan sarsıntılar ve deprem gündemi üzerine değerlendirmelerde bulunulmuştur. Ayrıca diğer doğal afetlerden bahsedilerek arama kurtarma eğitimlerinin ve çalışmalarının önemine değinilmiştir. Başlangıç olarak personelimize verilen bu seminer çalışmasının ilerleyen dönemde öğrencilere yönelik farklı alanlarda da yaygınlaştırılmasının düşünülmekte olduğundan da bahsedilmiştir. Seminer sonrası sunuma katılan İNDAK üyelerine Teşekkür Belgesi takdim edilmiştir.

Haber Tarihi : [04-Şub-2020]

Haber Görüntüleme : [1.210]