Muhasebe Haftası kutlandı. “Vergi Bilinci ve Gönüllü Vergi Ödeme Alışkanlığının Kazandırılması” konulu seminer düzenlendi.
 Muhasebe Haftası kutlandı. “Vergi Bilinci ve Gönüllü Vergi Ödeme Alışkanlığının Kazandırılması” konulu seminer düzenlendi.

Muhasebe  Haftası kutlandı.  “Vergi Bilinci ve Gönüllü Vergi  Ödeme Alışkanlığının Kazandırılması”  konulu seminer düzenlendi.

01-07 Mart   2019  tarihleri  arasında   Ülkemizde  kutlanan Muhasebe haftası  etkinlikleri  kapsamında   ;     Yüksekokulumuz Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Bölümü  , Bölüm ve Program başkanlığı görevini yürüten Öğr.Gör.Zekerya ÇİFTÇİ   tarafından  ;  04.03.2019  Pazartesi    günü  Yüksekokulumuz seminer salonunda   İnegöl Vergi Dairesi Müdür Yardımcısı   Sayın  Ömer YENİKAN ve  Sayın  Arzu TEKE’nin  katılımıyla  “Vergi bilinci ve gönüllü vergi  ödeme  alışkanlığının kazandırılması “   konulu   bir seminer düzenlenmiştir.

Sayın  Ömer YENİKAN  sunumunda ,  ekonomik gelişme ve kalkınmamızın en önemli ve sağlam finansman kaynağı olan vergi, bir anlamda ülkemizin geleceğinin de teminatıdır şeklinde  konuştu. Bilindiği üzere 22-28 Şubat 2019 tarihleri arasında da 30. Vergi Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır.  Vergi bilincinin oluşturulması,  verginin toplumun tüm kesimlerince benimsetilmesi ve vergiye gönüllü uyumun sağlanması amacıyla kutlanan   hem vergi haftası hem de Muhasebe haftası etkinlikleri çerçevesinde öğrencilerimizin   bilgilendirilmesi  amaçlanmaktadır denildi.

Seminere  Yüksekokulumuz  öğrencileri  tarafından yoğun katılım olmasının yanında ;  Muhasebe mesleğini  benimseyen öğrencilerimizin  önümüzdeki  on yıl içinde  istihdam alanlarının ne durumda  olabileceği ,  Vergi  Ödenmemesi , Fiş ve Fatura alınmaması   , Futbolcu ve Sanatçıların daha düşük vergi  ödemeleri  vb.  konularda  yoğun sorularının  sorulduğu  ,   İnegöl Vergi Dairesi Müdürü   Sayın Ömer YENİKAN’ın  ve Sayın  Arzu TEKE’nin  ;  bu sorulara verdiği  cevaplarla   öğrencilerinin  bilgi sahibi  olmaları  sağlanmıştır.  Yüksekokulumuz  öğrencilerine  yapmış olduğu sunumun  sonunda   İnegöl Vergi Dairesi yetkililerine  teşekkür edilerek seminer sonlandırılmıştır.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [07-Mar-2019]

Haber Görüntüleme : [857]