Tekstil Teknolojisi Programının Düzenlemiş Olduğu 'Osmanlı'dan Yansımalar' Temalı Defile Yüksekokulumuz Bahçesinde Gerçekleştirilmiştir.
 Tekstil Teknolojisi Programının Düzenlemiş Olduğu 'Osmanlı'dan Yansımalar' Temalı Defile Yüksekokulumuz  Bahçesinde Gerçekleştirilmiştir.

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ İNEGÖL MESLEK YÜKSEKOKULU TEKSTİL PROGRAMI ÖĞRENCİLERİNİN HAZIRLAMIŞ OLDUĞU   OSMANLI’DAN YANSIMALAR TEMALI DEFİLE

2017-2018 Eğitim-Öğretim yılında Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksekokulu Tekstil Programında ikinci sınıf derslerinden konfeksiyon derslerini seçen öğrencilerin; farklı özelliklerde kumaşlar ve çeşitli yardımcı malzemelerden hazırlamış oldukları tasarımları, 3 Mayıs 2018 tarihinde İnegöl Belediyesi Başkan Yardımcısı Sayın Gülhan Şahin’in katılımlarıyla  defile olarak izleyicilerin beğenisine sunulmuştur.

Defile için bir akademik dönem boyunca çalışan öğrenciler,  Osmanlı Dönemi’nin kuruluş, duraklama, yükseliş ve bitiş dönemlerini araştırarak; Bu dönemlerde giyilen giysileri, kullanılan kumaşları, ayakkabıları, takı ve aksesuarları; Renk, desen ve formları açısından detaylıca incelemişlerdir. Elde edilen verileri kendi yorumlarıyla sentezleyip modern tasarımlar hazırlamışlardır. Defile kapsamında Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksekokulu Tekstil Programında bulunan 22  öğrenci çalışmıştır.

Programın açılışı, Yüksekokulumuz Müdürü Prof.Dr.Mürsel Alper’in konuşmasıyla başlamıştır. İnegöl Ertuğrul Gazi Kültür ve Yaşatma Derneği Halk Oyunları Ekibinin gösterisi defile öncesinde programa renk katmıştır.

Programın organizasyonunda Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksekokulu Tekstil Teknolojisi Program Başkanı Öğr.Gör.Dr.Mürüvvet MANGUT ve  Öğr.Gör.Neslihan YÜRÜK ile Öğr. Gör. Gizem ANŞİN GÜRTEKİN görev almıştır.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [11-May-2018]

Haber Görüntüleme : [1.333]