Makine ve Elektrik Programlarından - Şişecam Yenişehir Fabrikasına Teknik Gezi

Bursa Uludağ Üniversitesi  İnegöl Meslek Yüksekokulu  Makine ve Metal Teknolojileri Bölümü Makine programı ve Elektrik programı 1. ve 2. Sınıf öğrencileri ve Öğr.Gör.Zafer Yıldız: 31 Mayıs 2024 Cuma günü Bursa - Yenişehir ilçesinde faaliyet gösteren, içecek firmalarına Cam Ambalaj üretimi yapan Şişecam Cam Ambalaj firmasına teknik gezi düzenlenmiştir. İlk olarak firmanın yönetim kısmında İnsan Kaynakları İş ortağı İdris HATİPOĞLU tarafından; Şişecam firması, fabrikaları, üretim hatları, üretilen ürünler ile ilgili seminer salonunda bilgilendirme yapılmıştır.

İnsan Kaynakları İş Ortakları Dilay KARAZ ve Hatice GÜL; teknik gezinin üretim kısmında  gezilmesi esnasında iş güvenliği ile ilgili bilgilendirmeler yapmıştır ve gezi boyunca eşlik etmiştir. Gezinin ikinci kısmında firmanın ham malzeme girişinden şişe üretimi ve ambalajlamaya kadar olan  üretim hatları gezilmiştir. Üretim hattında , ham malzeme hazırlamanın ve fırınların takibinin yapıldığı , üretim takip odasında inceleme ve bilgilendirme yapılmıştır. Fırın ve Ham madde hazırlama kısmında Fırın Harman mühendisi Barış KAHRAMAN, üretim kısmında Üretim Mühendisi Furkan NALBANTOĞLU tarafından bilgilendirme yapılmıştır. Teknik gezi öğrencilerimizin, Cam ve cam ambalaj üretiminin nasıl yapıldığını ve işyeri ortamını görmelerini açısından faydalı olmuştur.

Haber Tarihi : [03-Haz-2024]

Haber Görüntüleme : [244]