Makine Programı "Estetik Yay" Gezisi
 Makine Programı

ESTETİK YAY TEKNİK GEZİ
08.05.2024 Makine Programı birinci sınıf öğrencilerinin Malzeme Teknolojileri dersi kapsamında ilçemiz sınırları içinde bulunan Estetik Yay Sanayi ve Ticaret Şirketine teknik gezi düzenlenmiştir.
Estekik Yay; TCDD, TÜDEMSAŞ, TÜLOMSAŞ, TÜVASAŞ ve ülkemiz  vagon üreticileri ,komşu ülkelerin demiryolu sektöründen gelen talepleri karşılamakta ayrıca MKE için çeşitli yaylar üretmektedir. Başlıca üretilen ürünler, Sıcak sarımlı helezon yay, Soğuk sarımlı helezon yay, Disk yay ve Külah yay üretmektedir.
Teknik Gezimiz kapsamında Sıcak Sarım helezon yayların üretim aşamaları (20mm yay çeliklerinin ısıtılması-yay sarımı-tavlama ısıl işlemi-normalizasyon ısıl işlemi- blokajlama işlemi-yay başlarının kesimi ve taşlanması- yayların kumlanması-yayların elektro statik boya ile boyanması ve yayların kalite kontrol birimince elektro manyatik  tahribatsis muayene testleriyle çatlak kontrolleri ) uygulamalı biçimde öğrencilerimize Atölye Sorumlusu Muhsin bey tarafından anlatılmıştır. Ayrıca firma bünyesinde Soğuk sarımlı helezon yay, Disk yay ve Külah yay üretimi hakkında uygulamalar incelenmiştir.
Makine Programı Öğretim görevlileri ve öğrencileri olarak Estetik Yay Şirketi Yönetim Kuruluna ve Çalışanlarına teşekkür ederiz.
 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [17-May-2024]

Haber Görüntüleme : [249]