Bursa SMMM Odasına Muhasebe ve Vergi Bölümü Öğrencilerinden Ziyaret

MUHASEBE VE VERGİ BÖLÜMÜNE BAĞLI MUHASEBE VE VERGİ  UYGULAMALARI PROGRAMINDAN  BURSA AKADEMİK ODALAR BİRLİĞİ YERLEŞKESİNDE YER ALAN
BURSA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASINA TEKNİK GEZİ

Muhasebe ve Vergi Bölüm / Muhasebe ve Vergi  Uygulamaları Programı Başkanı Öğr.Gör.Zekerya ÇİFTÇİ tarafından ;  1.sınıf (Örgün-II.Öğretim)  öğrencilerinin  okumakta olduğu  ;  “Muhasebe Meslek Hukuku ve Etiği – Kariyer Planlama” dersleri  kapsamında   08 Aralık 2023   tarihinde  Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odasına  bir teknik gezi  düzenlenmiş olup  buradaki  Muhasebe Müzesi gezdirilmiştir. Bursa Akademik Odalar Birliği  Yerleşkesinde yer alan Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odasında  düzenlenen etkinlikte Bursa SMMM Oda  başkanı Sayın SMMM Hüseyin HALİL ,başkan yardımcısı  SMMM Seçil BAYRAM ve Temel Eğitim ve Staj Merkezi (TESMER)  Bursa Şubesi Başkan Yardımcısı Ümit Ayan, Yönetim Kurulu Üyesi SMMM  Ali İhsan TOPÇU  ile SMMM  Hayriye TARAKÇI  tarafından  öğrencilerimize Muhasebe mesleği ile ilgili yasal düzenlemeler , muhasebe meslek mensubundan  beklentiler ve  muhasebe mesleğinin  geleceği ile ilgili  sorular sorularak  hakkında bilgiler alınmıştır. Ayrıca öğrencilerimizin kariyer planlamalarında muhasebe mesleğinin çok önemli bir yeri olduğu  , geçmişte , günümüzde ve gelecekte de  muhasebe meslek mensubu ünvanlarının  (SMMM , YMM) çok değerli birer kariyer ünvanları olduğu ve öğrencilerimizin  hedeflerinde olması gerektiğinin  önemine vurgu yapılmıştır. Bursa SMMM Oda  başkanı Sayın SMMM Hüseyin HALİL öğrencilerimize hangi  mesleği yaparsanız yapın , işinizi  doğru yapın , disiplinli olun ve kendinize güvenin. Muhakkak yabancı dilinizi geliştirin ve bilgisayar programlarını  muhakkak öğrenin. Muhasebe mesleğinde başarılı olmak istiyorsanız  muhakkak mevzuata hakim olmanız ve bu amaçla sürekli güncel mevzuat değişikliklerini takip etmeniz gerekmektedir şeklinde  tavsiyelerde bulunmuş olup  ;  etkinliğe katılan 1.sınıf öğrencilerimizi  birer SMMM adayı olarak gördüklerini ifade etmiştir. Temel Eğitim ve Staj Merkezi (TESMER)  Yönetim Kurulu Üyesi SMMM  Ali İhsan TOPÇU  öğrencilerimize  her zaman Staj ve İşyeri Eğitimi derslerinde  meslek mensubu büroları ,Orta ve büyük ölçekli işletmelerde  yer bulmaları konusunda yardımcı  olduklarını  ve Bursa’da  bu alanda çok büyük  yardımcı  muhasebe meslek elemanına ihtiyaç  duyulduğunu ifade etmiştir. Etkinliğin sonunda  BURSA SMMM  Oda  ve TESMER yönetimine  öğrencilerimize  verdikleri bilgi  ve  göstermiş oldukları yakın ilgiden dolayı  Öğretim Görevlisi Zekerya ÇİFTÇİ  tarafından  teşekkür edilerek  fotoğraf  çekimiyle etkinlik sonlandırılmıştır.

Haber Tarihi : [15-Ara-2023]

Haber Görüntüleme : [598]