Şişecam Fabrikası Teknik Gezisi
 Şişecam  Fabrikası Teknik Gezisi

MAKİNE ve ELEKTRİK PROGRAMI ŞİŞECAM FABRİKASI TEKNİK GEZİ

Yüksekokulumuz Makine ve Elektrik programı öğrencilerine  yönelik , Bursa- Yenişehir ilçesinde  kurulu olan “ŞİŞECAM” fabrikalarına 17 Mayıs 2023 Çarşamba günü Teknik Gezi düzenlenmiştir.
Sabah 09:30 da  Şişecam -Düz Cam fabrikasına gidilmiştir.  Şişecam-Düz cam  firması,Tesisler ve gezi sırasında iş güvenliği  hakkında ; Düz Cam Fabrikası İnsan Kaynakları İş Ortağı -İdris HATİPOĞLU ve İnsan Kaynakları Süreç Hizmetleri Yetkilisi -Büşra ALAY tarafından brifing verilmiştir. Şişecam  Düz Cam fabrikasında üretim aşamaları  yetkili Mühendis ve Teknikerler tarafından anlatılarak tesis gezilmiştir. Gezi esnasında düz cam, lamine cam ve kaplamalı cam üretimi ile ilgili sorular öğrenciler tarafından yetkililere sorulmuştur.

Öğleden sonra 13:30 da  Şişecam - Cam  Ambalaj fabrikasına gidilmiştir.  Şişecam-Cam Ambalaj  firması, Tesisler ve gezi sırasında iş güvenliği  hakkında ;  Cam Ambalaj Fabrikası İnsan Kaynakları İş Ortağı -Hatice GÜL  ve İnsan Kaynakları Süreç Hizmetleri Bölge Yöneticisi Mehmet YİĞİT tarafından brifing verilmiştir. Şişecam  Cam Ambalaj  fabrikasında üretim aşamaları  yetkili Mühendis ve Teknikerler tarafından anlatılarak tesis gezilmiştir. Ayrıca cam ambalaj üretimde kullanılan kalıpların bakım ve onarımlarının yapıldığı Kalıp Bakım-Onarım atölyesi de gezilmiştir. Gezi esnasında cam ambalaj üretimi ile ilgili sorular öğrenciler tarafından yetkililere sorulmuştur.

Şişecam  firması , Yüksekokulumuz Makine ve Elektrik programı   öğrencilerine  staj imkanı + işyeri eğitimi imkanı + mezuniyet sonrası iş imkanları sunmak istiyor. Bu nedenle İnegöl Meslek Yüksekokulu  öğrencilerine firmayı , fabrikayı tanımak ve cam - cam ambalaj üretim yöntemlerini görmek  açısından yararlı bir teknik gezi olmuştur.
 
Teknik Geziye ; Yüksekokul Müdür Yardımcısı Öğr.Gör.İsmail Burak YAVRU , Makine Prg.Bşk.Öğr.Gör.Zafer YILDIZ ve Elektrik Prg.Bşk.Ömer ERİŞ  öğrencilerle birlikte katılmışlardır ve  incelemelerde bulunmuşlardır.
 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [23-May-2023]

Haber Görüntüleme : [1.209]