Tekstil Teknolojisi Programı Öğrencileri HOMETEX 2023 Ev Tekstili Fuarında Yerini Aldı
 Tekstil Teknolojisi Programı Öğrencileri HOMETEX 2023 Ev Tekstili Fuarında Yerini Aldı

Bursa Uludağ Üniversitesi İnegöl Myo Tekstil, Giyim, Ayakkabı Ve Deri Bölümü Tekstil Teknolojisi Programı Öğrencileri Hometex 2023 Ev Tekstili Fuarında Yerini Aldı

Ev tekstili sektöründe dünyanın lider tekstil firmalarını ağırlayan, Avrupa, ABD, Orta Doğu ve Afrika’nın en büyük tekstil buluşması HOMETEX, 16-20 Mayıs 2023 tarihinde İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlendi. Ev tekstilinde dünyanın en prestijli fuarlarından biri olan HOMETEX, sektörün ulusal ve uluslararası oyuncularını İstanbul’da buluşturdu. Yerli ve yabancı 650’yi aşkın firmanın yeni ürünlerini sergilediği 2022 fuarında, 5 günde 126 ülkeden 170 bin ziyaret yapılırken iş hacmi ise beklentileri de aşarak yaklaşık 1,5 milyar dolar olarak gerçekleşmişti.

Doç. Dr. Zeynep Ömeroğulları Başyiğit’in düzenlemiş olduğu bu fuar gezisinde, İnegöl Meslek Yüksekokulu Tekstil, Giyim, Ayakkabı ve Deri Bölümü Tekstil Programından katılan 30 kişilik öğrenci ekibi İstanbul Fuar Merkezinde gerçekleşen ve 800’ün üzerinde firma katılımı olan HOMETEX 2023 Ev Tekstili Fuarında yerini aldı. Yerli ve yabancı ev tekstili alanında üretim yapan pek çok firmanın ürün grupları gezilip, yeni trendler ve ev tekstili alanında yeniliklerle ilgili bilgi alındıktan sonra ayrı bir seminer alanı olarak kurgulanan ve farklı disiplinlerden birçok uzmanı bir araya getiren Eco Dialogue seminer alanında “Dünyaya Duyarlı Ev Tekstili Üretmek: Ev Tekstilinde Sürdürülebilirlik” başlıklı seminere katılındı. Farklı şehir ve üniversitelerden konuşmacı olarak katılan tekstil tasarımcıları ve öğretim üyelerinin bulunduğu seminerde TETSİAD Başkan Yardımcısı Ecocotton Marka Kurucusu ve DENİB Başkanı yardımcısı İbrahim Uzunoğlu ile interaktif sunuma katılınmış olup, Doç. Dr. Zeynep Ömeroğulları Başyiğit tarafından tekstil bölümünün tanıtımı yapılıp, ev tekstilinde sürdürülebilirlik alanında katkı sunulmuştur.

Fuar organizasyonu, giriş ücretleri, ulaşım ve gün içindeki yemek ikramları BTSO ve ITSO işbirliği içinde gerçekleştirilmiş olup, fuar organizasyonunu düzenleyen Doç. Dr. Zeynep Ömeroğulları Başyiğit ve İnegöl Meslek Yüksekokulu Tekstil, Giyim, Ayakkabı ve Deri Bölümü Tekstil Programı öğrencileri organizasyonda emeği geçen tüm yöneticilere ve ekip üyelerine derin teşekkürlerini sunmaktadır.
 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [18-May-2023]

Haber Görüntüleme : [1.180]