BUÜ'lü Akademisyene İhracatçı Birliği Büyük Ödülü
 BUÜ'lü Akademisyene İhracatçı Birliği Büyük Ödülü

Akademisyenler ve profesyonel tasarımcılar, ön lisans-lisans öğrencileri, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin, ev, ofis, mutfak-banyo ve akıllı mobilyalar kategorilerinde başvurduğu 13.Ulusal Mobilya Tasarım Yarışması’nın ödül töreni Oylum TALU’nun sunumuyla Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail GÜLLE, Orta Anadolu Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı A. Tahsin ATA ve sektörün önden gelen isimlerinin katılımıyla 26 Mayıs 2022 tarihinde Türkiye İhracatçılar Meclisi Konferans Salonunda gerçekleştirildi. 
Ticaret Bakanlığı koordinatörlüğü, Türkiye İhracatçılar Meclisi işbirliği ve Orta Anadolu Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği’nin organizatörlüğü ile 13.’sü düzenlenen “Ulusal Mobilya Tasarım Yarışması”nda Profesyonel ve akademisyen kategorisinde Bursa Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksekokulu’ndan Öğretim Görevlisi Nurettin GÖKBULUT ve Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi’nde Araştırma Görevlisi Ramazan BÜLBÜL’ün ortak çalışması olan "ZENITH" adlı ev mobilyası tasarımı ile İhracatçı Birliği büyük ödülünü almaya layık görüldü. 
Yarışmanın asli jüri üyeleri tasarım alanında günümüzün en önemli isimlerinden oluşuyor. Jüri Başkanlığı’nı Prof. Önder KÜÇÜKERMAN’ın yürüttüğü yarışmanın diğer jüri üyeleri ise tasarımın ve sektörün duayenleri arasında olan Reşit SOLEY, Aziz SARIYER, Mustafa TONER, Kaan DERİCİOĞLU, Didem ÇAPA, Fatih KIRAL ve Murat ARMAĞAN oldu.
Yarışmayı destekleyen kuruluşlar arasında TRT, Mimarlar Odası, İç Mimarlar Odası ve Yaratıcı Çocuklar Derneği bulunurken, yarışmaya Akademisyen-Profesyonel ile Ön Lisans-Lisans öğrencilerinin yanı sıra ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri de katıldı.  
Bu yıl farklı kategorilerden oluşan 29 ödüle, toplam 182.000 TL ödül verildi. Türkiye’de tasarım alanında katılımı en yüksek yarışmalardan biri olan Ulusal Mobilya Tasarım Yarışması’nda ödül veren sponsor firmalar arasında Atagür, Bürotime, Ersa Mobilya, Erpa, Kastamonu Entegre, Gentaş, Lazzoni, Madeş, Mikodam ve Nurus-Nurettin Usta yer aldı.
 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [03-Haz-2022]

Haber Görüntüleme : [1.478]