Bilgi Güvenliği Kapsamında "İnternet Kullanımı"

İNTERNETE GİRİŞ İÇİN KİMLİK DOĞRULAMA

Bilgi güvenliği konusundaki yasal zorunluluk ve Bilgi İşlem Daire Başkanlığı iç denetim sürecindeki 7 ,8 , 11, 16, 24, 25 nolu bulgulara uygun olarak , Bursa Uludağ Üniversitesi ağı dışına olan internet çıkışları için siber güvenlik nedeniyle zorunlu olarak bilgisayarlarda kimlik doğrulama sistemi devreye alınmaktadır.

Bu kapsamda binalardaki bilgisayarlardan internete bağlanmak için kişilerin e-mail kullanıcı adı ve şifrelerini kullanmaları uygulaması aşamalı olarak devreye alınmakta olup; personel için  @uludag.edu.tr öğrenciler için @ogr.uludag.edu.tr uzantılı resmi eposta hesabı ve şifresine sahip olmayan kullanıcılar bu binalardan kampüs dışına internete çıkamayacaklardır.

Aşamalı olarak kısa süre içerisinde tüm Bursa Uludağ Üniversitesi Networkünde bu uygulamaya geçilecektir.

Anasayfaya Dön Güncel Duyurular

İçerik Ekleme Tarihi : [12-Şub-2019 12:13]