Haber

14.05.2026 14:39:22

XXVII. Ulusal İmmünoloji Kongresi’nden İki Ödülle Döndük

XXVII. Ulusal İmmünoloji Kongresi, 26–29 Nisan 2026 tarihleri arasında Bursa Uludağ Üniversitesi Prof. Dr. M. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde başarıyla gerçekleştirildi. Farklı üniversitelerden araştırmacıların katılımıyla düzenlenen kongrede toplam 90 poster bildiri sunuldu.

Anabilim Dalımız doktora programı mezunlarından Dr. Muhammed Ali Kızmaz, Prof. Dr. Ferah Budak Şener danışmanlığında yürüttüğü doktora tez çalışmasından üretilen ve ortak yazarları Abdurrahman Şimşek, Tuğçe Bozkurt ve Ali Eren Işkın olan “IL-9’un bilinmeyen immünometabolik rolü: immünsüpresif T hücre yanıtları” başlıklı poster sunumu ile jüri değerlendirmesi sonucunda Poster Bildiri Birincilik Ödülü 'ne layık görüldü.

Anabilim Dalımız yüksek lisans öğrencisi Müjdat Atılğan, Doç. Dr. Didem Yöyen Ermiş yürütücülüğünde ve Prof. Dr. Haluk Barbaros Oral ile Prof. Dr. Güneş Esendağlı’nın ortak yazar olarak yer aldığı “CXCL Kemokin Öncül Dizilerinden Türevlenen Küçük Peptit Moleküllerinin Meme Kanseri ve İlişkili Monositler Üzerine Etkisi” başlıklı poster sunumu ile jüri değerlendirmesi sonucunda Poster Bildiri Üçüncülük Ödülü’ne layık görülmüştür.

Dr. Muhammed Ali Kızmaz ve Müjdat Atılğan ile çalışmada emeği geçen tüm araştırmacıları tebrik eder, akademik çalışmalarında başarılarının devamını dileriz.


Bilgi

Okunma Sayısı: 44
Eklenme Tarihi: 14.05.2026
Güncelleme Tarihi: 14.05.2026 17:24:11

Paylaş