Duyuru

10.09.2025 11:44:20

DERS KAYIT İŞLEMLERİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR

2025-2026 Eğİtim Öğretim Yılı
Ders Kayıt İŞLEMLERİNDE Dikkat EDİLMESİ Gereken Hususlar
 
1. Birinci sınıflar dahil tüm öğrencilerimiz, 16 – 18 Eylül 2025 tarihleri arasında Öğrenci Otomasyon Sistemi üzerinden ders kayıt işlemlerini gerçekleştireceklerdir.

2. Öğrenciler, ders kayıtları sırasında zorunlu dersleri ile birlikte, GÜZ ve BAHAR yarıyıllarına ait seçmeli derslerini de seçeceklerdir.
Belirtilen tarihler arasında ders seçimlerini tamamlamamış öğrencilerin daha sonradan yapacakları talepler değerlendirmeye alınmayacaktır.

3. Öğrencilerin GANO’suna göre kendilerine verilen AKTS kredisini, sadece zorunlu dersler için değil, güz ve bahar dönemindeki seçmeli derslerin toplam AKTS değerine göre kullanmaları gerekir. AKTS kredisinin tamamı zorunlu dersler için kullanıldığından dolayı, mezuniyet durumunda eksik seçmeli dersleri nedeniyle yaşayabileceği mağduriyetten öğrenci kendisi sorumludur.

4. Seçmeli dersler bakımından ders seçme önceliği, ilgili yarıyılda kayıtlı olan öğrencilerdedir. Üst yarıyıldan seçmeli ders almak isteyen öğrenciler, ancak ilk gruptaki talepler karşılandıktan sonra ders seçme imkânı elde edeceklerdir. Üst yarıyıldan seçmeli ders almak isteyen; ancak belirtilen nedenle bunu yapamayan öğrenciler, öğrenci işleri birimini aramamalıdırlar. Öğrenci otomasyon sistemi durumu kendisi yönetecektir.

5. Ders programında aynı gün ve saatte birden fazla seçmeli ders bulunabilmektedir. O nedenle ders programı kontrol edilmeden ders seçimi yapılmamalıdır. Ders takibi ve sınavlarda mağduriyet yaşamamak için aynı gün ve saate denk gelen seçmeli dersler seçilmemelidir.

6. Önceki yıllardaki zorunlu dersleri tekrarlama veya ilk defa alma durumunda olan öğrenci; öncelikle bu derslere kayıt yaptırmak zorundadır.

7. Seçmeli ders planında yer alan “Osmanlı Türkçesi” dersinin adı “Osmanlı Türkçesi I” olarak değiştirilmiştir. Dolayısıyla daha önceden “Osmanlı Türkçesi” dersini alıp başarmış öğrenciler “Osmanlı Türkçesi I” dersini alamazlar.

8. Seçmeli ders planında yer alan “Osmanlı Türkçesi I” dersini almamış olan öğrencilerin “Osmanlı Türkçesi II” dersini seçmeleri tavsiye edilmemektedir. Bu konuya ilişkin daha sonradan yapılacak ders değişiklik talepleri değerlendirmeye alınmayacaktır.

9. HUK3047 İdari Yargılama Hukuku” ve “HUK2046 İnsan Hakları Hukuku” dersleri, 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılından itibaren zorunlu ders haline gelmiştir. Bu nedenle 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı ve sonrasında kayıtlı öğrenciler, seçmeli ders planında yer alan HUK4025 İnsan Hakları Hukuku ve HUK3024 İdari Yargı seçmeli derslerini seçemezler. Yanlış seçimden dolayı öğrenci sorumludur.

10. Borçlar Genel Hukuku-Borçlar Özel Hukuku ve Ceza Genel Hukuku-Ceza Özel Hukuku önkoşullu derslerdir. Önkoşul dersleri olan Borçlar Genel Hukuku ve Ceza Genel Hukuku dersleri alınmış ve başarılmış olmadıkça, 3. sınıf dersleri olan Borçlar Özel Hukuku ve Ceza Özel Hukuku dersleri seçilemezler. Önkoşul derslerinin bir kez alınması ya da öğrencinin son sınıfta olması, Borçlar Özel Hukuku ve Ceza Özel Hukuku derslerinin seçilmesi hakkını vermez. Önkoşul dersini alıp başarmamış olmasına rağmen, her nasılsa Borçlar Özel Hukuku ve Ceza Özel Hukuku derslerinin seçildiğinin anlaşılması halinde bu dersler öğrencinin üzerinden silinecektir.

11. Öğrenciler, eğitim-öğretim süreçleriyle ilgili olarak öğrenci otomasyon sisteminde gerçekleştirdikleri, özellikle de kayıt yenileme, ders seçme, ders ekleme, silme, değiştirme ve dersten çekilme gibi işlemlerden dolayı bizzat sorumludurlar.


DEKANLIK

 


Bilgi

Okunma Sayısı: 198
Eklenme Tarihi: 10.09.2025 11:44:20
Güncelleme Tarihi: 10.09.2025 11:46:00

Paylaş