Mimarlık Fakültesi'nde mezuniyet gururu

 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Mimarlık Fakültesi'nden 2018-2019 Eğitim-Öğretim döneminde mezun olmaya hak kazanan öğrenciler, gerçekleştirilen törenle anı belgelerini aldı.

BUÜ Mimarlık Fakültesi'nden mezun olan öğrenciler için Fakülte Amfisi'nde tören düzenlendi. Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adem Doğangün, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Nilüfer Akıncıtürk, dekan yardımcıları, akademisyenler, öğrenciler ve veliler törende hazır bulundu.

Rektör Prof. Dr. A. Saim Kılavuz törende kısa bir konuşma yaptı. Mimar kelimesinin ömür kelimesinden geldiğine işaret eden Kılavuz; "Mimarlık kelime itibareyle hayatla içiçedir. Birinin olduğu yerde diğeri vardır. Öğrencilerimiz 4 yıllık ağır bir eğitimin akabinde mezun oluyorlar. Mezuniyet törenleri benim için bir yönüyle hüzün, bir yönüyle de sevinç demektir. Her mezunumuz giderken Türkiye'nin ilim ordusuna yeni kişiler kazandırıyoruz diye seviniriz. Gençler, aldığınız eğitimi hayatın her aşamasında insanı hedefleyerek, insan odaklı bir mimari anlayışı sergilemek üzere kullanınız. Bu bir hocanız olarak sizden son arzumuz olsun" diye konuştu.

Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nilüfer Akıncıtürk ise konuşmasında mimarlığın bir yaşan tarzı olduğunun altını çizdi. 1994 yılından itibaren Fakülte olarak mimari yaşam tarzını öğrencilerine en iyi şekilde öğretmek için çalıştıklarını kaydeden Dekan Akıncıtürk; "Hedefledik. En iyi yere geldik. Çıtayı hiç düşürmedik. İyi mimar yetiştirmekten hiç ödün vermedik. Sonuçlarını da görüyoruz. Sizler de daha önce mezun ettiğimiz öğrencilerimiz gibi yaptıklarınızla bizleri gururlandıracaksınız. Hepinizin çok başarılı olacağınıza inanıyoruz. Yolunuz açık olsun" dedi.

Açılış konuşmalarının ardından dereceye giren öğrencilere üniversite yönetimi tarafından hediyeleri takdim edildi. Törenin son kısmında ise anı belgelerini alan öğrenciler hep birlikte kep fırlattı.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [01-Tem-2019]

Haber Görüntüleme : 2.928 - 0