Gemlik Asım Kocabıyık MYO öğrencilerinin diploma sevinci

 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Gemlik Asım Kocabıyık Meslek Yüksekokulu’nu bitirmeye hak kazanan öğrenciler düzenlenen törenle belgelerini aldı.

Gemlik Asım Kocabıyık Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğe BUÜ MEYOK Koordinatörü Prof. Dr. Soner Altun, MYO Müdürü Prof. Dr. Cumhur Aydınalp, akademisyenler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, veliler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

BUÜ Meyok Koordinatörü Prof. Dr. Soner Altun konuşmasında meslek yüksekokulunda yürütülmekte olan kalite sürecinin önemine vurgu yaparak 2016 yılında Türkiye Mükemmellik Büyük Ödülü’nü alan Türkiye’deki tek MYO olduğunu belirtti. Ayrıca kaliteli bir eğitim sürecinin ve yetişmiş insan gücünün ülkemizin gelişmesi için gerekli olduğunu ifade etti.

Gemlik Asım Kocabıyık MYO Müdürü Prof. Dr. Cumhur Aydınalp ise konuşmasında öğrenci ve iş dünyası tarafından en çok tercih edilen, ulusal ve uluslararası meslek standartlarına uygun nitelikte eleman yetiştiren bir eğitim kurumu olma vizyonunu desteklemek üzere, 2009 yılında KALDER’in Ulusal Kalite Hareketine katılarak Mükemmellik Modelinin bir yönetim sistemi olarak benimsenen bu sürece dahil olduklarını ifade etti. Çalışmalar sonucunda çeşitli ödüller aldıklarını aktaran Aydınalp; “2016 yılında “Türkiye Mükemmellik Büyük Ödülü”nü alan ülkemizdeki tek meslek yüksekokuluyuz. Modelin yüksekokulumuzdaki sürdürülebilirliğini sağlamak amacı ile ‘2019 Küresel Mükemmellik Ödülüne’ başvurduk. Mezunlara bundan sonraki yaşamlarında başarılı, sağlıklı ve huzurlu bir hayat geçirmelerini dileyerek, ülkemizin kalkınmasında ve daha ileri seviyelere taşınmasında da güzel işler yapacaklarına inanıyorum” diye konuştu.

Okulun kurucu müdürlüğünü yapan Prof. Dr. Abdürrahim Korukçu da konuşmasında kuruluşundan bu yana kadar geçen zaman boyunca Borusan Kocabıyık Vakfı tarafından yapılanlar hakkında çeşitli bilgiler vererek gelinen noktadan büyük bir memnuniyet duyduğunu vurguladı.

Konuşmaların ardından öğrencilere mezuniyet belgeleri takdim edildi.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [21-Haz-2019]

Haber Görüntüleme : 2.870 - 0