BUÜ, Şehit Elif adına düzenlenen proje sergisine ev sahipliği yaptı

Ankara’da 3 yıl önce gerçekleşen hain terör saldırısında hayatını kaybeden Elif Gizem Akkaya’nın anısına düzenlenen Elif Gizem Akkaya Projesi (EGAP) Bilim ve Teknoloji Sergisi Bursa Uludağ Üniversitesi’nde açıldı.

39 ÜNİVERSİTE 43 LİSE PROJEYE DESTEK VERDİ

Yapılan etkinlikte toplamda 39 üniversite, 43 lise, 50’den fazla proje, 300’den fazla lise öğrencisi, 600 den fazla üniversite öğrencisi EGAP'a destek verdi. Ekim ayının başından Mayıs ayına kadar yoğun çaba harcayarak çalışmalarına devam eden, sonunda projelerini sergileyen lise öğrencileri, etkinlik sonunda mutluluk duyduklarını belirterek teröre olan tepkilerini ortaya koydu.

Etkinlik boyunca öğrencilerin bütün ihtiyaçları Bursa Uludağ IEEE Öğrenci Kolu tarafından karşılandı.  EGAP Sergi Günü’ne Haya Yousef, Peter Magyar, Ayhan Epik, Tunçer Baykaş, Simay Akar, Göktürk Poyrazoğlu, Lee Crudgington gibi önemli isimler de katılarak lise ve üniversite öğrencilerine ilham verdiler. Bursa Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Kopmaz da sergiyi ziyaret ederek öğrencilerin projelerini inceledi.

ANMA TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Yaklaşık 12 saat süren EGAP Bilim ve Teknoloji Sergi Günü'nün sonunda IEEE katılımcıları, oluşum hakkında sunumlar yaptı. Programın son kısmında gerçekleştirilen 13 Mart şehitlerini anma töreninde duygusal anlar yaşandı. Elif Gizem Akkaya'nın ailesi başta olmak üzere şehit ailelerine baş sağlığı dilenerek 13 Mart şehitlerimizin isimleri okundu. Arkadaşlarının "Hep yaşın 19." dedikleri Elif'in annesi Gülten Akkaya'nın konuşmasının ardından organizasyonda emeği geçen Bursa Uludağ Üniversitesi IEEE Öğrenci Kolu gönüllüleri sahneye davet edilerek Gülten anne diye hitap ettikleri Gülten Akkaya ile fotoğraf çekildi. Hepsi tek tek Gülten annelerine sarılarak acısını paylaştı.

EGAP NEDİR?

İlki 28 Nisan 2017 tarihinde gerçekleşen, Elif Gizem’in arkadaşları tarafından onun adını yaşatmak ve cahilliğin neden olduğu teröre bilimle dur diyen bir projedir. Üniversiteli öğrenciler tarafından eğitim gören liseli gençler yıl sonunda EGAP sergisinde bir araya gelir ve yaptıklarını sergilerler.

Haber Tarihi : [07-May-2019]